My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, April 30, 2008

3D ID.....



Just some of my previous job..... Use AutoCAD 2006 & 3ds max 8...

Monday, April 28, 2008

Blood Type...


Dapat dari email group geng kiteorg.... Aku nye darah lupa dah type ape.... rasenye type A kot....

Thursday, April 24, 2008

Nak Carik Tempat.....???


Nak carik tempat kat KL aku suka guna map kat website ni, http://www.multimap.com/. Kat atas tu view map area rumah aku. So, boleh guna untuk cari mane2 tmpt dalam Malaysia.., even boleh tengok map negara2 lain pon ada. Map interface cantik dan jelas, mudah nak faham & detail. So, feel free to use it.

Wednesday, April 23, 2008

Seribu Tahun.....

I dedicate this song to my love, LIZA. Lirik lagu ni really meaningful & I hope LIZA will always remember me when she hears this song. I LOVE U.... 4ever.

SERIBU TAHUN - IMRAN AJMAIN

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi

Tapi benarkah hidup aku akan selama ini

Biar berputar utara selatan ku tak putus harapan

Sedia setia

Relaku mengejarmu seribu batu jauh lagi

Tapi benarkah kaki ku kan tahan sepanjang jalan ini

Biar membisu burung bersiulan tenanglah gelombang lautan

Ku masih setia

Adakah engkau yakin... ini cinta

Adakah engkau pasti... ini untuk selama-lamanya

Relaku menunggumu seribu tahun lama lagi

Tapi benarkah hidup aku akan selama ini.. yeah..

Biar berputar utara selatan ku tak putus harapan

Sedia setia

Jangan putus harapan... sedia setia......

Tuesday, April 22, 2008

Happy Birthday RAJA...!!!!!


HAPPY 31st BIRTHDAY TO MY BEST FRIEND,
(22 APRIL 1977 - 2008)


RAJA AMIRUL AZIZI





Semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, bahagia serta diberkati dunia dan akhirat.... Dan semoga kita akan terus menjadi sahabat baik sampai bila2...

Jgn lupa tiup lilin tu sampai padam...

** Gambar Raja adalah sumber dan ehsan drpd Blog Ja.

Sunday, April 20, 2008

S.M.A.P.K 94 Car Sticker


Ni adalah car sticker S.M.A.P.K 94, merupakan salah satu item yg direka khas untuk ex-SMAPIAN 94 semasa perjumpaan alumni (reunion) kiteorang pada thn 2004. Design by Raja Amirul Azizi (salah sorang ex-SMAPIAN 94). So, kalau terjumpa kereta yang ada sticker ni kat cermin depan.... maybe tu kereta ex-SMAPIAN 94 atau ada kene mengenakan dgn warga ex-SMAPIAN 94. Kat kereta aku pon ada sticker ni. Bangga sebenarnya ada sticker ni, bangga dengan badge kiteorg yg sampai sekarang masih rapat berhubung antara satu sama lain. Every year mesti ade perjumpaan semula selalunya majlis berbuka puasa. Perjumpaan alumni (reunion) yang seterusnya, dijangka pd thn 2009, sbab badge kiteorg dah merancang untuk mengadakan majlis ni 4 - 5 tahun sekali. Maybe akan ade item baru akan kiteorg design khas untuk mengeratkan lagi hubungan sesama ex-SMAPIAN 94. For information, ex-SMAPIAN 94 adalah kumpulan pelajar pertama di Sekolah Menengah Agama Persekutuan Kajang yang ditubuhkan pada 1 Disember 1989.

Kepada mana2 ex-SMAPIAN 94 yang berminat nak car sticker ni, dah ade tapi hilang ke, atau tak pernah ada langsung, boleh contact aku psl aku (013-6230208) ade lagi 2 extra car sticker ni. Limited Edition.

Friday, April 18, 2008

Proton MPV.....????!!!!!


Proton MPV... Baru dapat gambar2 ni, dan terfikir nak share dgn korang sume psl Proton MPV ni.. Dijangka akan dipasarkan tahun depan, 2009. Jadi sesiapa yang berminat, tunggu la tahun depan ye. So, ape pandangan aku, design nampak ok, skit2 macam Naza Citra rasenye. Boleh la compete dengan kereta yang setaraf macam Naza Citra, Toyota Avanza & Nissan Grand Livina. Front view nampak menarik, tapi tak sure dengan ciri2 lain macam kualiti, handling, etc. At least better then 1st Proton MPV (konon....) before this, Proton Juara (a.k.a mesin basuh, peti ais, kotak mancis, byk lagi la nick name die.. aku tak ingat dah..)coz aku tak tau nak cakap apa about this car. Really *#@*%$ car (tak tau nak descripe cam ner lagi & tak tau macam mane proton boleh approve design macam tu....hehe). So, it look like this new design a lot better then the previous one.

So, pada sape2 yang plan nak beli kereta, kalau berminat dengan Proton MPV baru ni, simpan la duit tu dulu... tunggu aje tahun depan. Ape agaknye name untuk Proton MPV baru ni agaknya, aku pon tak tau... hhmm....

Kepada Dell yang baru beli kereta, Proton Persona, terima kasih kerana menyokong kereta nasional. Hehe...

Wednesday, April 9, 2008

Nickelback - All The Right Reasons

Nak citer pasal muzik la pulak. Semua orang mesti suka dengar muzikkan??..., so same la, aku suka jugak. Kalau kat opis tak de keje sangat.., keje aku men'download' lagu2 latest yang ade.. hehehe...... Last month aku download album Nickelback - All The Right Reasons (album ni dah agak lama, tapi aku baru dengar.). Memang best album ni...boleh dikatakan hampir semua lagu dalam album ni best (bagi aku la....). Cuba la korang dengar dulu... maybe sape2 yang suka lagu2 genre grunge / hard rock / pop rock...mesti suka dengar lagu2 dari Nickelback..

Meh citer sikit pasal group Nickelback dan album dieorang ni. Nickelback ni adalah grunge / rock band dari Canada, ditubuhkan sekitar awal 1990-an. Ahlinya terdiri daripada 4 orang, Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake dan Daniel Adair. Chad Kroeger, penyanyi Nickelback ni suara die (bagi aku..) memang power... suara rock gitu...heheh...tapi yang best nye... suara die tetap power kalau nyanyi lagu2 slow ... cam ner nak cakap... tapi memang best la... Drummer die pon power.., especialy bile main lagu2 laju.. bassist & guitarist dieorg pon cool...




Album Nickelback - All The Right Reasons adalah album kelima band ni dan dihasilkan pada tahun 2005 (dah lama rupanya...) tapi kebanyakan lagu2 dieorang last year baru banyak yang hits kat Malaysia. Yang bestnya, semua lirik lagu2 dalam album ni ditulis oleh Chad Kroeger dan semua lagu2 nya dari Nickelback sendiri. Kira power la dieorang ni.... boleh tulis lirik.. boleh buat lagu... boleh nyanyi... so..kiranya hampir semua la proses produce album ni dieorang buat sendiri... memang COOL...!!!!



Ni kulit album Nickelback - All The Right Reasons, bagi aku in graphic view, simple dan catchy.... suka kat effect blur tepi kereta tu (cam ne dieorg buat agaknya..heheh....). So, ni lagu yang ada dalam album ni.. :

1. “Follow You Home” – 4:20 (grunge song, suke dengar bass dengan gitar solo lagu ni..)

2. “Fight for All the Wrong Reasons” – 3:44 (lagu ni more to slow rock, suka time gitar solo...macam metallica skit)

3 “Photograph” – 4:18 (one of hits song, nice simple song, lirik best..., citer pasal gambar yang buatkan teringat kenangan masa lalu)

4 “Animals” – 3:06 (more to rock, quite fast song, drum best especially time ending this song)

5 “Savin’ Me” – 3:39 (one of the hits song, more to pop rock, suka time verse guitar strumming)

6 “Far Away” – 3:58 (hits song, my favourite song in this album, really nice song, lirik best...)

7 “Next Contestant” – 3:34 (lagu ni mix skit, grunge + rock + pop rock suka muzik time chorus lagu ni)

8 “Side of a Bullet” – 3:00 (lagu ni mcm metal skit)

9 “If Everyone Cared” – 3:38 (hits song, really cool slow pop rock song)

10 “Someone That You’re With” – 4:01 (lagu ni best, agak rancak, drummer best)

.11 “Rockstar” – 4:15 (hits song, lagu ni mcm country skit...)

So, kalau nak download album Nickelback - All The Right Reasons boleh download di sini :

Nickelback - All The Right Reasons (Full Album)

So, here VM and lyric for my favourite song in this album "FAR AWAY". Hopefully can share with you this song. Suka lirik lagu ni, really meaningful.

This time, This place

Misused, Mistakes

Too long, Too late

Who was I to make you wait

Just one chance

Just one breath

Just in case there's just one left'

Cause you know,you know, you know

[CHORUS]

That I love you

I have loved you all along

And I miss you

Been far away for far too long

I keep dreaming you'll be with me and you'll never go

Stop breathing if

I don't see you anymore

On my knees, I'll ask

Last chance for one last dance'

Cause with you, I'd withstand

All of hell to hold your hand

I'd give it all

I'd give for us

Give anything but I won't give up'

Cause you know,you know, you know

[CHORUS]

So far away

Been far away for far too long

So far away

Been far away for far too long

But you know, you know, you know

I wanted

I wanted you to stay'

Cause I needed

I need to hear you say

That I love you

I have loved you all along

And I forgive you

For being away for far too long

So keep breathing

'Cause I'm not leaving you anymore

Believe it

Hold on to me and, never let me go

Keep breathing

'Cause I'm not leaving you anymore

Believe it

Hold on to me and, never let me go

Keep breathing

Hold on to me and, never let me go

Keep breathing

Hold on to me and, never let me go

Saturday, April 5, 2008

BZ...

Last 3 week memang amat busy, so tak sempat nak update blog ni (sekarang ni baru dapat rileks skit). Busy dengan keje opis, busy dengan my personal problem dan job luar pon byk yg masuk. Nak kuar makan pon, ada masa sampai tak sempat. Plus, Liza pon busy dengan keje dia, sampai weekend pon keje jugak. Entah kenapa, keje opis 3 minggu lepas banyak pulak, 3 - 4 architecture design proposal nak kene buat sekali gus dlm mase 3 minggu ni. Biasenya 1 atau 2 proposal aje. Ade time tu sampai tak tido mlm dibuatnya. Ni salah satu keje yang aku buat, rumah bungalow besar tak hengat punya, macam rupa sekolah pon ada. Tapi design bungalow ni bukan aku yang buat, aku cuma visualize kan aje ape yang architect design. Untuk buat 3D model aje aku spend 2 hari 1 mlm, tu yang sampai tak tido tu. Untuk proses rendering & touch-up, perlukan 2- 3 hari lagi. Pas tu nak kene kaler floor plan amik masa 1 - 2 hari. Tu 1 proposal, kalau 3 - 4 proposal, banyak la lagi keje nya.

So, saje nak share dgn member lain ape aku buat.., ni screen shot mase buat model 3D, aku guna AutoCAD 2006.

Daripada 3D model tu, import ke 3DsMax 8 untuk buat mapping (material), lighting & rendering. Pas tu touch-up still image yang dah render dengan PhotoShop CS2. Jadi hasil akhirnya, macam ni la rupanya....

Front View


Side View


Night Scene