My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, April 9, 2008

Nickelback - All The Right Reasons

Nak citer pasal muzik la pulak. Semua orang mesti suka dengar muzikkan??..., so same la, aku suka jugak. Kalau kat opis tak de keje sangat.., keje aku men'download' lagu2 latest yang ade.. hehehe...... Last month aku download album Nickelback - All The Right Reasons (album ni dah agak lama, tapi aku baru dengar.). Memang best album ni...boleh dikatakan hampir semua lagu dalam album ni best (bagi aku la....). Cuba la korang dengar dulu... maybe sape2 yang suka lagu2 genre grunge / hard rock / pop rock...mesti suka dengar lagu2 dari Nickelback..

Meh citer sikit pasal group Nickelback dan album dieorang ni. Nickelback ni adalah grunge / rock band dari Canada, ditubuhkan sekitar awal 1990-an. Ahlinya terdiri daripada 4 orang, Chad Kroeger, Mike Kroeger, Ryan Peake dan Daniel Adair. Chad Kroeger, penyanyi Nickelback ni suara die (bagi aku..) memang power... suara rock gitu...heheh...tapi yang best nye... suara die tetap power kalau nyanyi lagu2 slow ... cam ner nak cakap... tapi memang best la... Drummer die pon power.., especialy bile main lagu2 laju.. bassist & guitarist dieorg pon cool...




Album Nickelback - All The Right Reasons adalah album kelima band ni dan dihasilkan pada tahun 2005 (dah lama rupanya...) tapi kebanyakan lagu2 dieorang last year baru banyak yang hits kat Malaysia. Yang bestnya, semua lirik lagu2 dalam album ni ditulis oleh Chad Kroeger dan semua lagu2 nya dari Nickelback sendiri. Kira power la dieorang ni.... boleh tulis lirik.. boleh buat lagu... boleh nyanyi... so..kiranya hampir semua la proses produce album ni dieorang buat sendiri... memang COOL...!!!!



Ni kulit album Nickelback - All The Right Reasons, bagi aku in graphic view, simple dan catchy.... suka kat effect blur tepi kereta tu (cam ne dieorg buat agaknya..heheh....). So, ni lagu yang ada dalam album ni.. :

1. “Follow You Home” – 4:20 (grunge song, suke dengar bass dengan gitar solo lagu ni..)

2. “Fight for All the Wrong Reasons” – 3:44 (lagu ni more to slow rock, suka time gitar solo...macam metallica skit)

3 “Photograph” – 4:18 (one of hits song, nice simple song, lirik best..., citer pasal gambar yang buatkan teringat kenangan masa lalu)

4 “Animals” – 3:06 (more to rock, quite fast song, drum best especially time ending this song)

5 “Savin’ Me” – 3:39 (one of the hits song, more to pop rock, suka time verse guitar strumming)

6 “Far Away” – 3:58 (hits song, my favourite song in this album, really nice song, lirik best...)

7 “Next Contestant” – 3:34 (lagu ni mix skit, grunge + rock + pop rock suka muzik time chorus lagu ni)

8 “Side of a Bullet” – 3:00 (lagu ni mcm metal skit)

9 “If Everyone Cared” – 3:38 (hits song, really cool slow pop rock song)

10 “Someone That You’re With” – 4:01 (lagu ni best, agak rancak, drummer best)

.11 “Rockstar” – 4:15 (hits song, lagu ni mcm country skit...)

So, kalau nak download album Nickelback - All The Right Reasons boleh download di sini :

Nickelback - All The Right Reasons (Full Album)

So, here VM and lyric for my favourite song in this album "FAR AWAY". Hopefully can share with you this song. Suka lirik lagu ni, really meaningful.

This time, This place

Misused, Mistakes

Too long, Too late

Who was I to make you wait

Just one chance

Just one breath

Just in case there's just one left'

Cause you know,you know, you know

[CHORUS]

That I love you

I have loved you all along

And I miss you

Been far away for far too long

I keep dreaming you'll be with me and you'll never go

Stop breathing if

I don't see you anymore

On my knees, I'll ask

Last chance for one last dance'

Cause with you, I'd withstand

All of hell to hold your hand

I'd give it all

I'd give for us

Give anything but I won't give up'

Cause you know,you know, you know

[CHORUS]

So far away

Been far away for far too long

So far away

Been far away for far too long

But you know, you know, you know

I wanted

I wanted you to stay'

Cause I needed

I need to hear you say

That I love you

I have loved you all along

And I forgive you

For being away for far too long

So keep breathing

'Cause I'm not leaving you anymore

Believe it

Hold on to me and, never let me go

Keep breathing

'Cause I'm not leaving you anymore

Believe it

Hold on to me and, never let me go

Keep breathing

Hold on to me and, never let me go

Keep breathing

Hold on to me and, never let me go

3 comments:

wani said...

Gazza...nasib baik ending video clip tu hero tu hidup lagi...klu mmg dah mati...aku mmg takmo dgr dah lagu favorite ko nih...sakit ati aku...

and i think all the band look so cute..mmm..

Arin said...

gaza..ko telah di tag oleh aku:
http://lemprica.blogspot.com/2008/04/di-tag-lagi.html

Giler Graphic said...

abang gazza..dah tgk video minah rempit kena belasah dah? kejam... nak letak kat blog takut la... eee