My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, June 17, 2008

EURO 2008.....

Sekarang ni tengah demam bola... EURO 2008. Aku memang kaki tengok bola....sanggup tak tido semata-mata nak follow sume game. Tapi kekadang... terpadam jugak.... kalau dah penat sangat. So, sekarang ni sume game group phase dah nak abis pon... Pagi ni... game mesti best... mesti tengok... ITALY vs FRANCE..., ROMANIA vs HOLLAND. Holland dah confirm lepas ke quarter final, ROMANIA, ITALY dengan FRANCE mesti menang untuk ke quarter final... so mesti dieorang main habis2 habisan punye. So... game pagi ni...wajib tonton. Macam game Czech lwn Turkey pagi Isnin lepas, memang best.., game tu sape menang memang confirm lepas ke quarter final. Czech dah leading 2-0, boleh kalah 3-2, peergggghhhh.... memang dramatik betul game ni... lagi 5 minit nak abis czech masih leading 2-1, tapi Turkey yang main bermati2an selagi game tak abis.... dapat score minit ke-87 dan ke-89, kedua gol dijaringkan Nihat Kahveci. Memang kecewa amat Czech, bayangkan la..., 5 minit lagi game nak abis dieorang memang dah confident boleh menang dan go through ke pusingan quarter final, tetiba sekelip mata, boleh gagal. Tapi memang salute team Turkey yang tak menyerah kalah selagi game tak habis. Kalau team Malaysia la..., aku rasa mesti dah lembek macam sayur bila dah kene 2 gol.


Favourite team aku untuk menang EURO 2008 kali..., aku pilih Holland. Team dieorang konsisten walaupon berada dalam group of death pasal sume team dalam group tu power. Tapi dieorg dah belasah Italy 3-0. Lepas tu France plak dieorang belasah 4-1. Second favourite.., Portugal..., selagi team ni ade Christano Ronaldo... memang kuat. Third favourite either Germany atau Spain. Tapi sebenarnye aku lebih suke tengok team2 underdog main mcm Turkey dan Romania yang mampu buat kejutan pada team2 yang lebih handal.





2 comments:

BlackMagicWoman said...

Babe..mana bole sokong belanda..Katanye pon nak BOIKOT BELANDA!!..apa daa..berpaling tadah...huhuhu!!..I LOVE YOU..muahmauh!!

Gazza said...

Holland dah kalah pon..... padan muka dieorg..... hahahhahaha