My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, July 30, 2008

Fantasy Premier League...


So..., EPL dah nak start.., sape yg berminat nak main Fantasy Premier League, jom register untuk musim 2008/09. Aku dah 2 musim main Fantasy Premier League ni..., seronok jugak. Cara main senang aje.., register.., create 1 team sendiri (dgn name team sekali...), pas tu pilih la pemain2 yang korang suka untuk masuk dalam team anda.. Suka hati la nak pilih pemain mane pon... tapi kene ingat.., setiap pemain ade harganye (antara 3 - 15)... dan budget yg diberi hanya 100.. hahaha (part ni memang akan memeningkan kepala korang... hahaha..). Musim baru ni, pemain paling mahal untuk Fantasy Premier League adalah Cristiano Ronaldo.., 14 harga die... mahal tu...

Untuk team korang nanti... perlu pilih 2 goal keeper, 5 defender, 5 midfielder dan 3 striker. So, yang main hanya 11 pemain aje.., 5 lagi jadi pemain simpanan. Formasi terserah pada anda tentu kan... nak main 4-4-2 ke.., 3-4-3 ke..., 4-3-3 ke.., 4-5-1 ke.., atau 3-5-2 ke... Pemain mane akan main.. korang la tentukan sendiri nanti.. Setiap pemain akan dpt point jika mereka main pada setiap perlawanan, point tambahan dapat.. mengikut pemain punye posisi, contohnya.., kalau striker score gol dapat extra point, midfielder assist.., dapat extra point.., gol keeper save.., dapat extra point.. Ade jugak point yang kene tolak.. contohnya kalau pemain korang kene kad kuning atau merah.. Korang kene select kapten pasukan korang nanti. Yang bestnye... kapten yang korang pilih tu.., point dia akan di'double'kan.. so, pandai2 la pilih. Setiap minggu boleh jual dan beli sorang pemain dalam team masing2. kalau nak jual lebeh pon boleh tapi kene tolak point. Harga pemain pulak akan berubah-ubah ikut prestasi masing-masing. Banyak lagi la... kalau nak citer, so.., korang bace la sendiri kat website Fantasy Premier League tu.


So, kalau berminat..., boleh register kat website Fantasy Premier League. Just main suka2 aje..

5 comments:

Tilo said...

ready to lose again? ;)

Gazza said...

Tilo.. i'll try to beat u this season.... watch out mannnnn.....!!!!

Anonymous said...

caya la. epl fantasy dah nk start blk....
jaga2 la korang...
aku cam biasa antar 2 team...
hhehehehe...

amiechomel said...

erk, jadik penonton je ler...

MAN said...

Season lepas aku lah juara...sape berani nak lawan..meh sini, mcm biase la...aku ada 3 team..For Tilo: U can only beat me in ur dream...hahaha!!!