My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Saturday, August 30, 2008

Selamat Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak dan Selamat Berpuasa....


Minggu depan kite semua umat Islam akan mula menunaikan ibadah puasa. Jadi di sini, aku ingin mengambil kesempatan untuk mengucap SELAMAT BERPUASA kepada seluruh umat Islam di Malaysia. Semoga kita akan dapat mengharungi bulan Ramadhan yang penuh keberkatan ini dengan baik dan penuh rase keinsafan.....

Merdeka...!!!! Merdeka...!!!! Merdeka...!!!!


31 Ogos 2008.... hari kemerdekaan ke-51 negara kita, Malaysia. Semoga kita menyambutnya dengan penuh rasa bangga dan bersyukur terhadap negara kita yang merdeka serta aman dan makmur hingga sekarang.... MERDEKA...!!! MERDEKA...!!!! MERDEKA...!!!!



Wednesday, August 27, 2008

Peter Pan - Bintang Di Syurga.....

One of my favourite song from Peter Pan, plus their music video for this song really cool & creative which bring Indonesian music indusry to a different level from other south east Asia country. I hope I can see some of band in Malaysia can make same quality music video like them.

For your information about this music video, it been produced in 2005, "Bintang Di Surga" or "the star in heaven" by Indonesia's supergroup Peterpan is MTV Indonesia's 2006 Video of The Year Award. Directed by Rizal Mantovani, the video was shot in August 2005 and made quite a lasting impression. Also winner of 4 Indonesian Music Video awards. Including best camera, art, directing.
So.., i hope can share this cool music video... with you all.


Olympic Beijing 2008..... closing ceremony...

Last weekend, Olimpik menutup tirainya setelah 2 minggu lebih berlangsung. So, banyak peristiwa berlaku sepanjang kejohanan berlangsung, banyak rekod dunia dan Olimpik dipecahkan. Memang seronok la bagi peminat2 sukan diseluruh dunia termasuk aku menonton kejohanan berprestij yang berlangsung 4 tahun sekali ini. Negara kita Malaysia hanya mampu membawa pulang sebutir pingat perak daripada acara badminton. Jadi seperti biasa acara penutup (closing ceremony) menjadi acara terakhir kejohanan ini dan secara rasminya London akan menjadi tuan rumah sukan Olimpik seterusnya 4 tahun lagi pada 2012. Aku pon tak kesempatan untuk menonton closing ceremony... so just want to share some nice photo from the closing ceremony.


























Monday, August 25, 2008

Tag again... by JA...

Kene tag lagi.... dengan Ja plak kali nih... apo la plak tag nye... meh kite tengok....

1. Name 1 person who made you laugh last nite?
last night....?? sape lagi... my sweetheart la... Liza...

2. What were u doing at 0800?
Watching TV... Ayyad last episode.. hehehhe...

3. What were you doing 30 minutes ago?
Sleep.... ZZZZZZ......

4. What happened to you in 2006?
Work + Part-time study at Cosmopoint...

5. What was the last thing you said out loud?
mane aku letak handphone aku tadi... hah.??!!!

6. How many beverages did you have today?
1... teh O suam (my favourite.... hehehe..)

7. What colour is your hairbrush?
red...

8. What was the last thing you paid for?
petrol for my motobike....

9. Where were u last nite?
Watch movie at MBO Galaxy Ampang .. Don't Mess with the Zohan...

10. What colour is your front door?
blue...

11. Where do u keep your change?
in my pouch...

12.What's the weather like today?
rain... cold... wet...

13. What's the best ice cream flavour?
cokelat....

14. What excites you?
EPL... sports... movies... games... and of course be with Liza & my good friends...

15. Do you want to cut your hair?
yeah... already feel serabut... hehehe...

16. Are you over the age of 25?
yup....

17. Do you talk a lot?
maybe.... depend with the situation and who i talk...

18. Do you watch the O.C?
not really.. watch several episode... before this...

19. Do you know anyone named Steven?
Steven Gerrard... Steven Speilberg... Kat Steven...

20. Do you make up your own words?
sometime....

21. Are u a jealous person?
not really... but sometime need to be jealous... for the good.. hehehe..

22. Name a fren whose name starts with the letter 'A'?
Aniza... Arin... Aizac... Amie (Azimah)... Aidil... Amat... Azuan.. Aizat... Amy Mastura (hehehe...)

23. Name a fren whose names start with the letter 'K'?
Khalizah(Liza)... Khairatul Afiza (Pijot).. Khairul... Kapoor...

24. Who's the first person on your received call list?
Liza....

25. What does the last text message you received say?
"Aku dtempat menunggu..." (from Ja.. psl projek hari ahad lepas...hehehe..)

26. Do you chew on your straw?
nope....

27. Do you have curly hair?
yup.. (i think..)

28. Where's the next place you're going to?
bathroom... hehhehe...

29. Who's the rudest person in life?
no need to say loorrrr....

30. What was the last thing you ate?
prawn crackers....

31. WIll you get married in the future?
of course la... i'm going to get married.... (coz i'm not married yet...)

32. What's the best movie you've seen in the past 2 weeks?
Wall-E & Meet Dave....

33.Is there anyone you like rite now?
Jessica Alba... (hehehe...)

34. When was the last time you did the last wishes?
don't really remember lorrr.....

35. Are you currently depressed?
nope...

36. Did you cry today?
nope..

37. Why did you answer and post this?
coz my good friend tag me laaa.. hehehhee...

38. Tag 5 people who would do this survey?
Pijot... Amie... Kedinkyst... Azlina... Joann.. and sape2 la yang rajin nak buat... dipersilakan...

Hari Kemerdekaan Malaysia ke-51... MERDEKA...!!!!

31 Ogos 2008..., tak sampai seminggu lagi akan tiba. Tapi tahun ni... aku rasa begitu berbeza sekali dengan sambutan hari kemerdekaan berbanding dengan tahun2 sebelum ni. Kenapa ye...???

Kalau seperti tahun2 sebelumnya..., yang aku ingat dari awal bulan Ogos... pasti semangat untuk menyambut hari merdeka ni dah boleh nampak... contohnya seperti hampir kebanyakan kenderaan akan mengibarkan bendera Malaysia.. hampir semua bangunan di seluruh negara akan mengantungkan bendera Malaysia.... Sampai kan kat rumah pon..., orang akan mengibarkan bendera Malaysia.

Tapi tahun ni..., aku tak nampak pon lagi suasana macam tu. Sedangkan tak sampai seminggu lagi nak menyambut hari kemerdekaan ke-51 Malaysia.., tapi rakyat Malaysia macam tak begitu bersemangat nak menyambutnya.... Nak lihat premis atau kenderaan yang mengibarkan bendera Malaysia pon agak jarang.... Kenapa agaknya..??? Sebab Olimpik Beijing 2008 ke..?? Sebab EPL yang baru start musim baru ke...?? Pasal budget untuk menyambut Merdeka tahun ni kurang ke..?? Ntah laaa... tapi yang pasti tak meriah seperti tahun2 sebelum ni kan....

But untuk hari Merdeka ni.., aku tertarik dengan iklan Petronas kat TV. From some information yang aku dapat... iklan ni diarah oleh Afdlin Shauki. For me, this iklan is really catchy, creative & touching... plus quite funny... hehehe.... coz Afdlin also in this iklan. So.., i would like to share together this MERDEKA advertisement with you all... For me.., in whatever situation we must remember 31 Ogos as our independent day of beloved our country, Malaysia.

MERDEKA...!!! MERDEKA...!!! MERDEKA...!!!


Sunday, August 24, 2008

Olympic Beijing 2008..... Cuban taekwondo athlete earns lifetime ban for kicking ref....


Cuban taekwondo competitor Angel Matos and his coach, Leudis Gonzalez, are permanently banned from Olympics competition after Matos kicked referee Chakir Chelbat. The altercation occurred when Matos was disqualified in the second round of his match with Kazakhstan's Arman Chilmanov.

Up 3-2 with a minute remaining, Matos fell to the ground and awaited medical attention when his one minute of injury time expired, thereby awarding the match to his adversary. From there, Matos snapped and created a scene straight out of the WWE handbook.

Matos angrily questioned the call, pushed a judge, then pushed and kicked referee Chakir Chelbat of Sweden
. Matos then spat on the floor and was escorted out.

“He was too strict,” Gonzalez said, referring to the decision to disqualify Matos. Afterward, he charged the match was fixed, accusing the Kazakhs of offering him money.

In addition to the Olympics ruling, Matos and Gonzalez are banned from all championships sanctioned by the World Taekwondo Federation. Matos' Beijing records are also terminated.

(courtesy from Yahoo Sport)

Where is the Olympic spirit from this athelete...?

Saturday, August 23, 2008

Makan2 at Halia SDCC....

Malam semalam Liza ajak aku pergi makan kat restoran Halia. Restoran ni terletak dalam Sime Darby Convention Centre (SDCC) kat Bukit Kiara. Actually Liza dapat 2 kupon buffet untuk makan kat sane, lagi pon kupon tu valid sampai ujung bulan ni aje. So, aku dengan Liza pon tak pernah makan kat sane.... nak la jugak try sedap ke tak.

Suasana dalam SDCC.... lengang aje...tak de orang pon... hehehe..

Liza kat depan restoran Halia...

Seronok benar Liza nak try makan kat restoran Halia ni... tapi... hahahahaha... tunggu....!!!!

So, kiteorang pon masuk la, lengang aje..tak de orang sangat pon dalam restoran tu... Ade la satu family dengan satu group yang tengah makan. Dah dapat meja, aku dan Liza pon mula la carik ape nak makan. Special menu dieorang, Mongolian Barbeque... Waaahhh... ade barbeque... mesti sedap ni... hahahaha.... Then kiteorang pon mula la berjalan untuk ambil makanan yang nak dimakan. Bila dah jalan... rupa nya... choice tak banyak pon... ade 1 meja kuih-muih dan buah-buahan, 1 meja untuk salad, 1 meja untuk kebab... 1 meja untuk minuman... ade kopi dengan teh aje.... lor... 1 bahagian aiskrim. Mane barbeque nye..??? Tadi kate ade barbeque..??? Pelik2...

Aku test kebab die dulu... dah sejuk... huhuhu... rase die..ok la... Liza tak tau nak makan ape... pasal choice menu die macam kurenggg skit... hehehe... then Liza tanye... mane barbequenye.... waiter tu kate... dieorang akan hantar nanti... Aku pon lapar sebenarnye... so makan aje la ape yang ade... pas tu try salad skit.... ok laa... Liza makan jagung aje... then Liza pergi amik Mongolian Barbeque yang die nak rase sangat... .. pelik sikit rupanya.... macam rojak aje... hahahahha... Liza particular skit bab makanan... so bile die rase... peeghhh... tak sedap.... hehehe... trus dia tolak tepi aje....

Then tak lame lepas tu waiter hantar barbeque, banyak la jugak..satu pinggan besar... tapi sume ayam, daging dan sosej aje... laaa... itu aje... ingat kan ade la... udang ke... ketam ke... sotong ke... Tak pe la... aku try jugak makan skit... pasal... lapar dah perut aku tunggu... rasenye... tak le sedap sangat pon... masin skit... huhuhu... dah tu...tak fresh... Aku pon makan sikit aje... pas tu amik aiskrim... untuk pencuci mulut... Liza langsung tak nak sentuh barbeque tu... ntah hape2 je... kate die... so... Liza hanya makan jagung, buah skit... then rase aiskrim aku skit... frust betul die... hehehe... at least aku makan la jugak.... Liza langsung tak de selera nak makan....

So..., conclution nye.... makanan kat situ kurenggg skit laa... tak baper sedap... makan kedai tomyam lagi best... hahahah... plus.. menu die pon tah hape2 je... nasib baik la free pasal ade kupon tu.... kalau tak.... memang menyesal pi makan sane... Last2, on the balik tu... Liza ajak aku berhenti kedai buah kat Pandan Jaya... beli buah... makan buah aje la Liza malam tu...


Mongolian Barbeque... hmm... Liza kate tak sedap... tolak tepi trus.. hehehe...

Barbeque yang cuma ade..., ayam, daging dan sosej... rase pon kurengg... huhuhu...

Last2, dari sume menu... aiskrim yang paling best... hehehe... layan coklat dengan vanilla...

Thursday, August 21, 2008

Makan2 with my good friends....

Malam tadi aku dengan Liza pergi makan kat Pizza Hut Wangsa Maju (dekat belakang Carrefour Wangsa Maju) dengan kawan2 baik kiteorang, Ja & Blongos dan Arin & Azwar. Aku dan Liza memang very close dgn dieorang ni. Sebenarnya Ja yang ajak untuk makan2 ni, pasal dia dah niat kot nak belanja kawan2 bila loan business die dah dapat. Liza pon kongsi sponsor dengan Ja, psl Liza dapat bonus, so sekali kan dengan Ja. Anyway.., terima kasih Ja & Liza pasal belanja kiteorang makan.. hehehe. Semoga dimurahkan rezeki dan semoga business Ja akan lebih maju. So, macam biase la..., aku dengan Liza yang paling last sekali sampai (hehehe...Arin kate kiteorang VIP...). Family Ja & Arin dah makan dulu... dekat separuh dah abis, hehehe... Aku makan ape yang ade.., Liza, Ja dan Arin... sibuk borak sambil makan, dieorang bertiga ni dulu satu sekolah, so... kalau jumpe tu ade aje la citer2 yang nak dibangkitkan... hehehehe... Abis makan... aku lepaq dengan Blongos, Azwar dapat join kejap2 aje pasal sibuk mengejar anak dia, Sufiah Hanum yang main dengan anak Blong, Hazeem.

Seronok tengok telatah dan kerenah anak2 dieorang ni.., Hazeem dah ade geng dengan Sufiah Hanum... ape lagi... aktif tak hengat la... satu restoran Pizza Hut dieorang main lari2... panjat... masuk bawah meja... hehehe... tu yang Azwar tak duduk diam... dok mengejar dan melayan anak die, Hanum dengan Hazeem. Blong pon kekadang terpaksa bangun tengok2 Hazeem yang dah mula panjat sana sini... hehehe. Orang dah ade anak..., gitu la.. hehehe..

Sambil2 tu sempat la jugak amik gambar dieorang dan gelagat anak2 dieorang yang aktif tu. So, here some pix yg sempat aku amik kat sane....

Kat meja kiteorang makan...

Muka ceria Ja.... bile dah kenyang... hehe...

3 org ex-MGHS... Ja, Liza dan Arin...

Liza dan Arin... seronok sangat la tu makan pizza....

Ja & Blong tengah fikir cam ne nak abiskan sume makanan ni... hehehe...

Blong, Hazeem & Ja...

Me & my sweetheart... Liza...

Pizza super supreme.....

Blong tersandar kekenyangan... hehehe... Hazeem still makan aiskrim... mummy die Ja.. tengah rancak berborak dengan Liza dan Arin....

Dah makan.., Hazeem main plak... antara tempat favourite die main.. bawah meja... hehehe...

Azwar paling sibuk melayan kerenah anak dia.., Sufiah Hanum.. dengan Hazeem... (agak2nye ape yang Hanum tengah buat.. hehehehe... )

Hazeem skrg dah dah pandai suruh amik gambar die... hehehe.. tgk la gaya dia posing..

Anak Arin & Azwar... Sufiah Hanum... sungguh aktif dan cute... susah betul nak amik gambar die... ni pon.. dah kene umpan dengan gula2... hehehe...

Sufiah Hanum aktif berlari ke sana ke mari dalam restoran Pizza Hut dengan Hazeem... terpaksa Azwar angkat anak die supaya main dekat dengan meja kiteorang... hehehe

Azwar tengah pujuk anak die yang frust pasal tak dapat main lari2 lagi...

Amir Hazeem, anak Blong & Ja....

Tengok la... Hazeem nak jadi Spiderman plak... hehehe..

Hazeem ni korang rase, ikut muka Ja ke Blong..??!!!

Hazeem main lompat2 atas kerusi pulak....

Hazeem request nak amik gambar dgn aku... Uncle Gazza die... hehehhe..

Arin dan anaknya, Sufiah Hanum sempat bagi last pose sebelum balik...