My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 25, 2008

Hari Kemerdekaan Malaysia ke-51... MERDEKA...!!!!

31 Ogos 2008..., tak sampai seminggu lagi akan tiba. Tapi tahun ni... aku rasa begitu berbeza sekali dengan sambutan hari kemerdekaan berbanding dengan tahun2 sebelum ni. Kenapa ye...???

Kalau seperti tahun2 sebelumnya..., yang aku ingat dari awal bulan Ogos... pasti semangat untuk menyambut hari merdeka ni dah boleh nampak... contohnya seperti hampir kebanyakan kenderaan akan mengibarkan bendera Malaysia.. hampir semua bangunan di seluruh negara akan mengantungkan bendera Malaysia.... Sampai kan kat rumah pon..., orang akan mengibarkan bendera Malaysia.

Tapi tahun ni..., aku tak nampak pon lagi suasana macam tu. Sedangkan tak sampai seminggu lagi nak menyambut hari kemerdekaan ke-51 Malaysia.., tapi rakyat Malaysia macam tak begitu bersemangat nak menyambutnya.... Nak lihat premis atau kenderaan yang mengibarkan bendera Malaysia pon agak jarang.... Kenapa agaknya..??? Sebab Olimpik Beijing 2008 ke..?? Sebab EPL yang baru start musim baru ke...?? Pasal budget untuk menyambut Merdeka tahun ni kurang ke..?? Ntah laaa... tapi yang pasti tak meriah seperti tahun2 sebelum ni kan....

But untuk hari Merdeka ni.., aku tertarik dengan iklan Petronas kat TV. From some information yang aku dapat... iklan ni diarah oleh Afdlin Shauki. For me, this iklan is really catchy, creative & touching... plus quite funny... hehehe.... coz Afdlin also in this iklan. So.., i would like to share together this MERDEKA advertisement with you all... For me.., in whatever situation we must remember 31 Ogos as our independent day of beloved our country, Malaysia.

MERDEKA...!!! MERDEKA...!!! MERDEKA...!!!


No comments: