My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Sunday, September 28, 2008

Buka puasa... Bel Pasto...

Semalam aku dan Liza pada asalnya nak berbuka di Johnny's Restaurant.... tapi disebabkan agak lambat call untuk booking..., sume cawangan Johnny's area KL dan Selangor... Liza call dah full booking.... So.., kiteorang blur sekejap mane nak pergi berbuka... Time tu dah kol 6... so, kiteorang berdua dok fikir mane nak pergi berbuka... Last2.. aku teringat ade satu Italian Restaurant Liza pernah ajak aku makan kat situ... Nama restoran tu Bel Pasto... tempatnye kat Desa Aman Puri, area Sri Damansara, Kepong nak ke Sungai Buluh... So.., aku saje suggest kat Liza restaurant tu... dia memang suka makan kat situ... so...ok aje laa... So, kiteorang terus bergerak ke Kepong... Nasib baik MRR2 kurang jammed skit time tu.... so kiteorang sampai ngam2 time berbuka kat sane... Kebetulan time tu kat restoran tu memang lengang dan tak ramai orang... so kiteorang masuk terus duduk dan order... Service pon bagus dan dieorang faham yang kiteorang nak berbuka...trus bagi kurma kat kiteorang sementara nak tunggu order kiteorang sampai...

Menu kat Bel Pasto ni lebeh kepada Italian food..., speciality dieorang Pizza..., tapi ade banyak lagi menu lain yang ade... Kiteorang dah kali kedua makan di situ... belum berkesempatan merasa Pizza kat sini.. Lagi pon semalam tak rase nak makan pizza pasal nak berbuka so selera tu lebeh kepada menu yang lain.... So.., Liza pilih Lamb Shank (macam Lamb Stew kat Secret Recipe tapi lain skit) with Italian Risotto (chessy fried rice in Italian style)... Aku plak pilih Grill Chicken Breast with Mushroom (lebe kurang macam Chicken Chop la.. tapi lagi best.. hehehhe). Pas tu Liza tambah Minestroni Soup (vegetable tomato soup..) and Garlic Bread.... untuk starter.... Air minuman kiteorang order mango juice & ice lemon tea... Untuk dessert Liza order Tiramisu... yang ni memang best... mabeles rase die... hehehhe... Di sebabkan air minum tak cukup..., kiteorang order air minuman lagi satu.., kali ni try plak Italian soda with mango flavor... pon best...

So.., kiteorang puas hati makan kat situ... walaupon jauh skit tapi ok laa... Harga agak mahal skit... tapi sekali-sekala nak merasa makan something yg different skit..., boleh la layan...

On the way nak ke Kepong.., mase ni kat area Gombak...

View dari hadapan Restoran Itali Bel Pasto.....

View dari entrance...

Some view dari tempat duduk kiteorang....

Environment kat sini menarik dan selesa...

Hiasan dalaman restoran ni pon menarik....

Rase macam kat Italy plak... hehehhe...

On the table....

Menu....

Air minuman kiteorang... mango juice & ice lemon tea....

Minestroni Soup (vegetable tomato soup..)

garlic bread...

Lamb Shank with Italian Risotto (chessy fried rice in Italian style)...

Grill Chicken Breast with Mushroom... (chicken tak nampak... penuh dengan chicken gravy aje..hehehe...)

My Grill Chicken Breast with Mushroom.... nice....

Dessert... really nice Tiramisu.... recommended to everyone....

Italian soda with mango flavor... also really nice... should try it..

Some more view in Bel Pasto.....

Bel Pasto bar counter....

No comments: