My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, September 10, 2008

Buka puasa... Ikan Bakar Jalan Bellamy...

Hari Sabtu lepas... aku dengan Liza pergi berbuka di gerai ikan bakar Jalan Bellamy, kat belakang Istana Negara. Kalau bukan bulan puasa pon... memang aku dengan Liza kekadang datang untuk makan ikan bakar di sini. Tempat ni actually popular jugak kat KL, kalau bukan bulan puasa..., time lunch memang ramai datang makan kat sini.

Masa datang hari tu... aku sampai lebeh kurang kol 6.15, orang masih tak ramai sangat lagi... tapi dekat time berbuka... start ramai... penuh la jugak sume tempat duduk. Aku dengan Liza makan kat gerai yang tengah, Gerai Seri Melaka. Actually best jugak berbuka kat sini, suasana memang aman, tak de bising2... jauh dari jalan besar. Surau ade betul2 berdepan dengan gerai2, so senang kalau nak sembahyang. Tandas awam pon ade... cantik lak tu... hehehehe...

Menu.., aku pilih ikan pari bakar.., Liza pilih ikan terubuk bakar dengan sotong bakar... tambah dengan kangkung goreng belacan, tomyam campur, telur dadar, kuah asam pedas skit... Hui... sungguh menyelerakan.... hehehe.. Air plak... aku order air cincau.. Liza order air tembikai. So, memang puas hati makan kat sini... ikan bakar pon time nak buka baru dieorang bagi... dapat makan time panas2... memang best..


View jalan masuk untuk ke gerai ikan bakar Jalan Bellamy....

Kereta dah banyak parking mase ni.....

Antara gerai ikan bakar kat Jalan Bellamy.....

Aku dengan Liza makan kat gerai yang kedua tu....

Berdepan dengan gerai tu... ade surau... so..senang nak sembahyang...

Tandas awam pon ade.... cantik plak tu...

Gerai Seri Melaka..

Some view kat gerai Seri Melaka...

Tempat pilih ikan untuk dibakar...

Antara lauk yang aku dan Liza order...

Ikan pari bakar....

Ikan terubuk bakar... & sotong bakar....

Air minuman kiteorang... air cincau & air tembikai....

9 comments:

mylife said...

aaa, sedapnyer... jeles jeles... ntah haper nasib aku, dari dulu asik dgr je pasal tpt ni tapi tak jugak sampai2...

Arin said...

perghh..menarik..mahai tak kat sana?

Gazza said...

mylife : pijot...jom2... kite buka ramai2 kat buka situ..

arin : harga ok la....tak la mahai sgt... sume yg aku dgn liza mkn tu.. dlm RM 25++... but.. mmg puas hati... makan sampai terbuntat la...bak kate ko... hehehehe...

haiza zain said...

sedapnya....last aku pi sana masa aku baru baru kawin...lepas tu..sampai laaa ni, tak pernah jejak lagi ke sana...

Khairul Anwar Bin Che Amran said...

aluu.. layan gile ikan bakar.. hoho. ni nk tlg mmber jual perfume, jengok2 ye

http://forum.lowyat.net/index.php?act=ST&f=11&t=787095&st=0#entry19773731

blackmagicwoman said...

ceh..sempat lagi jual parfum..
baby, mintak commision parfum calvin klein satu karton..ori pnyer..bukan minyak attar..

Giler Graphic said...

wah..sedak nyer..
lama tak makan ikang bakar.
hehehe..

emm..abg balik melaka eh aritu
huhuhu..

eh yo promote perfume!
plzz la beli la.
kekekeke;p

Anonymous said...

And when you begin tossing $20 at clientele for spreading the word about your DJ business, they will commence marketing for you a lot more often.

- Use names (Apple, Google, George Bush, Paris Hilton,
and so on). Synchronization Licensing Fee -Also implied as the "Synch Fee",
this is given to marked specialists who are qualified for synchronize their music to movie.


Also visit my webpage; random access memory free download daft punk

Anonymous said...

Use the Stock Market to create passive income by ‘Renting’ your shares (writing covered calls is the
technical name for this strategy) & combine this with a Real Estate portfolio designed to give
you capital growth (he focuses on how to get ‘no money down’
deals). You can also find bible e - Book on the web to complete your quiet time with
God. You don't have to add that you are also being a cheapskate, or maybe you could take advantage of a teachable moment about sticking to a budget.

My page: free pdf ebook download