My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Friday, September 26, 2008

Buka puasa... Pavilion...

Petang tadi.... berbuka dengan kawan2 aku lagi.... kali ni kat Pavilion lak... sape lagi kalau bukan dengan Blong & Ja + Hazeem, Raja dan terbaru member kiteorang... Hashim & wife, Farah... Lame aku tak jumpe Hashim ni.., dulu same2 belajar kat UTM KL.. ade la dekat 10 tahun tak jumpe... So.., Hashim... welcome back to SMAPK group... hehehe... First time jumpe wife Hashim... orang nogori... dan sangat peramah orang nye... tgh pregnant anak first dieorang....

So, macam biase... aku dan Liza sampai last sekali... Raja dan Hashim & wife die sampai paling awal..., then Blong & Ja... sampai... pas tu baru aku & Liza sampai... Pasal lambat... time aku beratur nak beli air... dah azan..., dapat aje air... aku trus minum untuk berbuka... hehehe... padan muka...selalu lambat... Arin kalau tau ni... masyakkk aku dengan Liza.... hahahha... ( ke dah tau... hahaha...). Aku makan nasi ayam claypot.. pasal kaunter die tak dak orang... so..senang nak beli...tak yah beratur.. Aku malas nak fikir... time2 orang ramai mase tu... Liza makan mee jawa... Ja makan nasi lemak... Blong makan nasi goreng hape tah... Hashim & wife pon... makan nasi goreng... Raja...die special skit... makan KFC... banyak lak tu... hahaha... yang aku perasan memula die makan ayam.... pas tu..burger ayam... pas tu... die layan ABC lak.... hahaha... meriah sungguh Raje makan....

Habis makan..., kiteorang burak2 jap... then gi solat kat surau Pavilion... on the way... ade lak Gamelan performance kat tingkat 5 tu.... Aku dan Liza stop jap layan performance tu... best jugak... hehehe... Liza dok amik video pakai kamera... sampai abis bateri... hahahha... tak dpt amik gambar lagi pas2 tu.... hehehehhe...

Lepas semayang... Blong & Ja... shopping jap kat sane... carik baju raya anak dieorang.. Hazeem.. Aku.., Liza.., Raja.. Hashim & wife.., trus pi J.Co... lepaq sane.... makan donut... sambung borak2 lagi... Liza beli sedozen donut... belanja sume makan... hehehe... memang murah la rezeki bulan puasa ni.... Then Blong & Ja... datang join... lame jugak la kiteorang lepaq sane... dah jumpe macam ni....ade aje la bende nak cerita... dekat kol 10 baru kiteorang gerak untuk balik... hahahaha... sayang tak de gambar mase lepaq kat J.Co tu... pasal bateri kamera aku dah kong....

Mase kat J.Co tu...terjumpe lak kakak dan adek Arin.... yang kebetulan ade kat sane jugak, dieorang pon nak beli donut kat situ... sempat la Liza dan Ja jumpe dieorang... nasib baik Arin tak dak... kalau mesti tak lagi lame kat sane... hahahaha... (jangan marah arin... hehehhee).

Blong..., Hazeem & Ja...

Geng lain sume dah start berbuka..., aku baru dapat duduk... hehehe..

Nasi Ayam Claypot..., aku punye... best gak... (mane nasinye... tak nampak pon... hehehe...)

Nasi Lemak..., Ja punye.. die kate sedap.. (mane tak sedap... aku tengok sume lauk die letak... hehehe..)

Mee Jawa... Liza punye... boleh tahan la rase die....

Ini... ABC Raje... nampak memang best... lupa nak tanye Raje.., best ke tak.. hehehe..

Raje, Hashim & wife, Farah.... (tengok Raja... KFC depan die tu sume dia layan sorang aje... hehehhe..)

Kat meja kiteorang duduk berbuka... sume dah selesai makan time ni...

Hashim & wife, Farah yang peramah... seronok berburak dengan dieorang ni....

Muka Raje yang puas hati (tak hengatnye.. hehehe...) lepas makan..

Blong & Ja... (apsal Ja mcm sedih aje...? aku rase... bukan sedih la.. penat buat kueh tak abis lagi... hahahaha..)

Hashim & Blong... dieorang dulu mase sekolah 1 kelas ni.....

Me & Liza... kalau ajak makan... kiteorang mesti datang punye... hehehe..

Blong dengan anaknye... Hazeem... yang semakin lasak & ceria sentiasa.....

Me... mase ni tengah dengar Ja cakap ape tah... hehehe...

Some view at Food Republic, Pavilion...

Some more view at Food Republic, Pavilion...

More view at Food Republic, Pavilion...

Gamelan Performance sempena Hari Raya Aidilfitri at Level 5, Pavilion...

Gamelan... seronok gak layan...

Salah sorang pemain alat muzik Gamelan...

Antara otai2 Gamelan....

Yang ni paling otai... hehehe...

Liza sempat amik video guna kamera kiteorang mase gamelan performance tu... not really good quality but ok la.. boleh layan... and share dengan korang sume.... so let enjoy the show.....


4 comments:

Toskine said...

Hahahahaha... ko tak citer ke "tragedy" kat J.Co? huhuhuhu....

blackmagicwoman said...

cuma video cam ko ajer yang ada buktinyer...kuakuakua!!

Gazza said...

toskine : peeeghh.... mane leh citer trajedi kat J.Co tu... nanti blog aku kene banned.... hahahhaha...

blackmagicwoman : kat video cam pon tak dak bukti... hahaha... sorry laa... terlambat nak record mase tu... hahahhaa....

Arin said...

aku rasa, raja makan banyak tuh sebab dia berdebar2 nak kawen tuh..menghitung hari je mamat tuh..
ko pon gazza..dah dekat nk kawen..sure cam raja nanti..kehkehkeh..

p/s: jgn mare raja..

p/s p/s : apa trajedi nya????meh le citer...