My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Sunday, September 21, 2008

Buka puasa... Rumah Arin & Azwar, Andari Townvilla, Selayang & B'day Little Hanum...

Petang semalam... aku dan Liza berbuka di rumah Arin & Azwar kat Andari Townvilla, Selayang. Dieorang jemput untuk berbuka puasa sekali dengan celebrate birthday anak kesayangan dieorang, Sufiah Hanum yang baru masuk 2 tahun. Seronok sungguh Hanum semalam... Hadiah die... aku dan Liza dah bagi awal, patung fluffy Sponge Bob.., antara kartun favourite Hanum... hehehe...

So, Arin jemput beberapa orang lagi kawan rapat yang lain... Ja & family.. dan Marsyita & family... Seronok jumpe & berbuka ramai2 macam ni.. Marsyita kawan satu sekolah Ja, Arin & Liza... Aku pon baru first time jumpe Marsyita & family die... husband Marsyita, Un... mase baru2 jumpe rase2 macam pernah tengok... rupe2nya... dia dulu belajar kat UTM Skudai... satu course dengan Raja... patut la macam kenal... hahaha... kecik sungguh dunia ini...

So.., untuk berbuka & celebrate birthday Hanum, banyak la jugak makanan... Arin masak nasi ayam.. memang sedap... hehehe... aku dan Liza belikan air minuman.., 3 jenis air... soya (favourite Arin), tebu dan cincau... plus Liza beli air botol skit (jumpe kat pasar ramadhan selayang)... sarsi dan ais krim soda.. klasik air botol ni.. susah nak jumpe sekarang... hehehe... Ja & Blong... bawak kuih tepung pelita... pon sedap... kuew tuew pon ade... aku rase Marsyita & family bawak kot... hehehe...

Lepas buka.... majlis untuk Hanum plak... ade kek happy birthday untuk Hanum... best + sedap kek ni... so kiteorang sume nyanyikan lagu Happy Birthday untuk Hanum... tapi lilin... anak Ja & Blong, Hazeem yang tiup... hehehhe.. anak2 Marsyita pon join sekali tiup lilin... Anak2 Marsyita ni sungguh behave... senyap aje duduk... tak macam mak dieorang... yang agak kecoh... hahahaha... (jangan marah Marsyita...).. Tapi ape2 pon... Hanum seronok... sambut birthday die... seronok main pasal ramai kawan ade... Hazeem dan anak2 Marsyita...

HAPPY BIRTHDAY SUFIAH HANUM...!!! Jangan nakal2 dan semoga menjadi anak yang baik...

Birthday balloon...!!!!

Arin & Marsyita sibuk menyusun makanan untuk berbuka...

Antara makanan untuk kiteorang berbuka....

Birthday girl.... Sufiah Hanum....

Ni.. anak2 Marsyita....

Birthday Girl.., Hanum tengah seronok melayan tetamu2... hehehe...

Seronok tengok Hanum ni... sentiasa aktif... mase ni...Hanum tengah menari.. seronok nya die...

Tengok Hanum yang sentiasa ceria...

Ape pulak Hanum buat ni....??? hehehhe....

Marsyita.., Ja.. dan Liza....

Blong dengan anaknya..., Hazeem dan Azwar...

Sume dah ready nak berbuka...

Cuba tengok ape yang Azwar nak buat sebenarnya..?? hehehe.... Tak sabar2 nak berbuka...

Sume tengah berbuka... aku je belum pasal dok asyik amik gambar dieorang....

Kuih tepung pelita... sedap ni... Ja & Blong bawak....

Sup ayam.... mabeles....

Salad untuk nasi ayam....

Ayam goreng.... Arin masak memang sedap.... hehehehe...

Kuew Teaw kerang... pedas & sedap....

Tembikai.... pencuci mulut....

Air botol klasik.... ade sarsi & ais krim soda...

Hanum dan anak2 Marsyita sibuk main time kiteroang buka puasa...

Hazeem... tengah tunggu mama dan abahnya buka puasa....

Dah selesai berbuka...

Kek birthday Hanum....

Arin nyalakan lilin untuk birthday kek anaknya.... Hanum...

Sume tengah nyanyikan lagu Happt Birthday untuk Hanum.... Hazeem dah ready nak tiupkan lilin... hehehehe...

Happy Birthday Hanum.....!!!

Hanum dengan mama dan ayah....

Jom potong kek pulak....

Cepat la potong kek tu mama.... Hanum nak rasa...

Liza still makan lagi... hehehe...

Waaahh.... seronoknya Ja... ape yang best sangat tu..?? hehhehe...

Anak Marsyita... tengah kusyuk makan cumi jelly....

Hanum ajak Uncle Gazza (me) makan kek... cepat sedap ni... tengok..., sampai comot mulut Hanum...

Blong & Ja... melayan anak dieorang... Hazeem makan birthday kek....

Ni plak... Marsyita & Un tengah melayan anak2 dieorang makan kek....

Aku join family Blong makan kek....

Arin melayan anaknya... Hanum... makan kek...

Hanum nak kek lagi.....

Tak de orang nak tolong potong kan kek untuk Hanum ke...?? Hanum potong sendiri la kek ni...

Anak2 Marsyita dan Un... elok aje duduk...

Puas Hanum makan kek..?? Sampai comot mulut tu... sedap sangat la tu ye.... hehehehe

Marsyita dan Arin....

Hanum dengan Aunty Liza....

Hanum nak main kat atas sofa pulak....

Liza dan Marsyita....

Hanum dah kenyang.... nak main plak...

Kalau dah berjumpa macam ni...memang seronok berborak... ade aje la cerita....

Tengok2... dieorang tak abis2 makan lagi.... hahahaha....

Liza bila dah kenyang.... biase la... mula la mengantuk tu....

Family Marsyita nak balik dah....

Arin nampak penat.... tapi tetap boleh senyum lagi...

Azwar dan Arin gelak.. ada la yang buat lawak tu.... hehehhehe...

Azwar dan Arin... one of Liza & my best friend... terima kasih coz jemput kiteorang...

Marsyita dan Liza sempat bercerita lagi sebelum balik....

7 comments:

Khairul Anwar Bin Che Amran said...

wah meriahnyer..hehe macam best aje wat berbuka puasa kat rumah. dulu famili org pena wat..yang tak dijemput pun dtg saje nak wat surprise tak tau lak memang ade wat makan2. hee riuh ngan budak2..argh..tension je main lari2 kat luar rumah. terpaksa jadi cikgu garang jap marah dak2 ni. ngee org pakai akaun buyo ni tau. hehe

Arin said...

gazza, thanks for the pixs and airyang korang bawak..tade air..mau mati tercekik oooo..hehehehhe..

blackmagicwoman said...

ada laah air tuu..dah masuk dalam perut masing2!!..ko ajer yang tak sempat minum..kuakuakua!!..pasni aktiviti makan2 kat umah syitot plak..aku ku tungguuuuuuuuu....

azwar ansory said...

bagus la belog ngko gazza.. siap kronologi tu.. cuma takde taim je..

zanasmon said...

un ni budak sck-utm batch 2000 ker ?

Gazza said...

zanasmon : un (own)... tu budak sck - utm batch same dgn ko laa.... takkan ko tak kenal...???

azwar : hehehe... nak kene taruk time sekali ke..?? hehhehe detail sgt lak nanti.... hahahaha...

arin : no hal la...air aje... tapi ape2 pon...nasi ayam ko mmg sedap... mabeles... puas hati makan... thanks 2 u & azwar 4 jemput aku dan liza...

kedinkyst : la...apsal pakai acc. buyo... hahaha... buat org konpius aje.. waa... sipa jadi cikgu garang tu... tapi mesti dak2 tu sume tak takut... lain kali kene ajak buyo... baru dieorang takut.. hehehehe... buka pose kat umah mmg best...

.cheq. said...

my 1st comment on my 1st visit.. wah, sgt byk ini gambar². mekaceh gazza for the pics.. mmg suai ko jd photographer.. jgn lupa nanti open house aku.. later aku text liza bgtau date! chaloh.. -marsyita/macita/cheq-