My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, September 10, 2008

Kedai Arab.....

Last week end... aku ikut Liza beli barang dia kat area Chow Kit... Dia dok carik bunga kaca.. last2 jumpe kat satu kedai ni.... kedai Arab.. hehehe... ade jual bende tu. Murah lak tu kata Liza, ye la... biase harga nya 3 = RM 10... so kat situ boleh dapat 5 = RM 10. Liza plak memang nak beli banyak... jadi lame aku kat dalam kedai tu... pasal tunggu Liza dok pilih bunga2 kaca tu....



So.., sementara Liza dok pilih bunga kaca tu... aku pi tengok bende2 lain dalam kedai tu... Menarik jugak kedai Arab ni... masuk2 kedai tu aje.. memang suasana Arab la... plus ramai jugak orang Arab lain dalam kedai tu... Banyak jugak barang2 yang dijual dalam kedai ni... mostly sume barangan daripada Arab... (lupa lak nak tanye die orang dari mane... hehehe...). Dari frame, gambar, ayat2 Al-Quran, perabot, barang perhiasan, kain & pakaian.... hingga lah ke makanan, bahan mentah dan macam2 lagi la... Tapi part yg paling aku suka tengok... bahagian Shisha... peeghh.... dari tabung dia sampai la ke tembakau die... macam2 perasa ade.... hehehehe..

Boss kedai ni orang Arab plus ade beberapa Arab yang lain memang kerja kat kedai tu, yang bestnya... Arab ni sume fasih cakap Melayu... hehehehe... aku pon mula2 tengok dieorang cakap Melayu masa Liza nak bayar harga barang2 yang dia beli... So, tak yah la nak speaking2 atau nak tunjuk teror cakap Arab kalau pi sane.... buat kene gelak aje la nanti.... hahahahha...

So.., ade some pic yang aku sempat snap kat kedai tu... so boleh share dengan korang rase nye... mane la tau kot2 ade yang berminat nak membeli barang2 Arab.... hahahaha...
























7 comments:

Anonymous said...

boleh tahu detail ke tempat tu? nak pegi.

Gazza said...

SURIA WHOLESALER.... kedai nih dekat area chow kit... Jalan TAR... dekat & 1 row dgn MYDIN chow kit...
info me if u need map...TQ...

Anonymous said...

apa nama kedainya? tak bisa lihat nama toko di pic

Anonymous said...

Ada x dijual barangan dr Dubai?

Anonymous said...

Malaysia & Singapore & brunei finest online blogshop for wholesale & quantity korean accessories, earrings, earstuds,
locket, rings, bracelet, trinket & hair accessories. Deal 35 % wholesale price cut. Ship Worldwide
My weblog : staples kardus

Anonymous said...

I am curious to find out what blog system you have been using?
I'm experiencing some small security problems with my latest site and I'd like to find something more safeguarded.
Do you have any solutions?
Here is my blog post :: click through the up coming webpage

Anonymous said...

Hi there are using Wordpress for your site platform? I'm new to the blog world but I'm trying to get started and set up
my own. Do you require any coding knowledge to make your own blog?
Any help would be really appreciated!

My web site; www.wildpartygirls.org