My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Saturday, September 27, 2008

Map and direction... Ikan Bakar Jalan Bellamy....

Hujung minggu ni, last week dalam bulan puasa tahun ni, sebelum aku balik cuti raya..., aku ade last plan gathering berbuka puasa di luar.... Kali ni berbuka puasa dengan 'adek2' aku & family dieorang. Kiteorang memang agak rapat dan dah macam adek beradek sejak dari sekolah lagi (SMAPK).., mostly dieorang ni junior setahun dari aku... Actually dah hampir 10 tahun kiteorang tak berjumpe ramai2 cam ni pasal kebanyakannya dah kawen.., so, biase la.. sibuk dgn family dan urusan masing2 plus ade yang tinggal jauh dari KL.. but kiteorang still contact each other especially through Yahoo Messenger dan Facebook.... Dari awal minggu ni... kiteorang dah diskas untuk gathering ni... last2 dieorang pilih nak makan kat gerai ikan bakar Jalan Bellamy (hahaha... bulan puasa ni... memang banyak kali la aku berbuka puasa kat sane... but aku tak kisah, lagi pon tu tempat feveret aku dan Liza makan plus mesti puas hati makan kat situ... yang penting dapat jumpe adek2 aku ni yang dah lame giler tak jumpe and boleh kenal2 dengan family dieorang...).

Yang dah confirm nak join.., aku (Liza tak dapat join pasal dah balik cuti raya..) dan Raja & Dell.. 'adek2' kiteorang... Haiza & family.., Amie & family.. dan Pijot (yg masih single.. hehehe..). Maybe Ku-Z juga akan join.. Sayangnye.., Tuty beriya nak join.., tapi die jauh kat Kuantan.. so, tak pe la... maybe lain kali punye gathering.. InsyaAllah akan ade lagi.... Amie tu pon nasib baik kebetulan die ade kat KL pasal ade training plus die memang akan beraya kat KL.., kalau tak...lagi jauh nun kat Terengganu sane....

Disebabkan ade yang baru first time nak ke sane.. ramai yang request map dan direction jalan nak ke sane... So, aku yang paling biase dengan jalan ke sane... kene la aku buatkan map dan direction plus instruction nak ke sane... supaya senang dieorang nak datang... Tak pe la... demi untuk 'adek2', aku buat kan la map tu... Jangan tak jadi datang plak nanti...

So, here map yang aku sempat buat... harap2 dapat la membantu korang nak pergi ke gerai ikan bakar Jalan Bellamy tu nanti...

Click to see it bigger.....

Disebabkan ade beberapa part jalan yang agak mengelirukan..., aku dah letakkan some indication & instruction supaya senang nak faham.. OK... aku rase map tu dah cukup detail.. kalau korang sesat jugak... aku tak tau la nak cakap ape lagi.. hehehehe... Maybe Haiza & family dari Shah Alam... akan ikut Federal Highway so boleh follow dari Jalan Syed Putra... Amie & family dari Bandar Tasik Selatan, Cheras... so boleh follow dari Jalan Loke Yew... Pijot dari Setapak... maybe ikut Jalan Kuching... boleh follow dari Jalan Kinabalu... atau kalau ikut Jalan Damansara boleh ikut Jalan Istana lalu depan Istana Negara... Antara landmarks yang biasa area tu... aku dah highlight kan..., Dewan Bahasa dan Pustaka (DBP).., Bangunan MAA..., Restoren Tupai2..dan....Istana Negara la....

  • A - dari Jalan Lapangan Terbang (DBP) atau dari Jalan Bukit Petaling (Restoren Tupai2).., lepas bangunan MAA... ade 3 cabang jalan.. ambik jalan yang tengah (naik flyover) untuk pergi ke Jalan Istana..
  • B - Atas flyover ade selekoh.... lap baek punye.... so slow kat sini dan ambik lane kiri... maintain lane kiri mase turun dari flyover...
  • C - Ada jalan exit ke kiri (naik ke atas semula)...sebelum masuk Jalan Istana, kat sini kene alert & slow... jangan terlepas exit ni... kalau tak kene pusing balik.... jauh...
  • D - Simpang 3 kat sini... masuk kanan....
  • E - Simpang 3 lagi... masuk kanan jugak.... gerai2 ikan bakar depan tu aje...lepas simpang tu....

Hopefully, korang akan sampai dengan senang ke Jalan Bellamy nanti... Jumpe korang sume hari Ahad nanti....

4 comments:

haiza zain said...

waaa...gazza giller detail map kau...sanggup bersusah payah utk adek2 yang mmg blur jalan ni..tabek laaa..ni kalau aku sasat jugak aku tak tau laa ni...hahaha

mylife said...

thank you angah... hahahahah

ya rabbi.... haiza ada bunyi konpiden sampai... aku baru baca sekali instruction dah blur... satu landmark pon aku tak kenal... wakakakakaka... takpe, if lesen ok, akan ku gagahi jua utk 'familyku" yg satu nih... hiks...

amiechomel said...

tak sabarnyer nak jumpa korang semua... jom kita havockan tempat tu. (p/s tapi aku kena sopan sikit, cikgu la katakan... hehe).

amiechomel said...

gazza, bukan hampir 10 thn kita tak jumpa but more than that tau! I think dah 13/14 thn kot. Lama tu...