My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, October 30, 2008

Kucin2 ku... @ Melaka....

On the way balik dari JayBee..., hari Isnin tu... aku singgah sekejap kampung aku kat Melaka... Aku memang dah plan nak singgah untuk hantar makanan kucing2 aku... plus nak tengok anak2 kucing yang lahir mase raya ari tu... mesti dah buleh berjalan... hehehe... mesti cute...

So.., kat rumah nenek aku tu... dah ade 8 ekor kucing.... Boboy, Momoh, Miko, Ramon, Comel + 3 ekor yang baru lahir tu... ( tak sempat nak bg name lagi...) Banyak sangat dah sebenarnya... nasib baik nenek & mak aku sanggup jaga sume... Tak pe la.... nanti lepas kawen... aku dan Liza akan ambil Boboy, Momoh dan 3 ekor anak kucing yang kecik tu.... Miko, Ramon dan Comel akan tinggal kat kampung... Tapi.., ari tu... mak aku bagitau... nenek dah sayang plak kat Boboy... yelah... Boboy kan cantik gebu... gumuk la tu... hehehe... plus.. yang nenek aku suka... Boboy ni... faham dan dengar cakap nenek aku.... Time petang2... nenek aku baring2... Boboy same la... menyelit same nak tido dengan nenek aku... Mane la nenek aku tak sayang kat Boboy ni... Tak pe.. la... kalau nenek aku nak... aku bagi aje Boboy dok kampung.... aku leh amik yang lain.... Lagi pon nampak Boboy selesa sangat dok kampung... Mane tak nye... kawasan rumah luas... Kalau dok dengan aku nanti kat KL.... mesti terperap aje dalam rumah....

Anak2 kucing yang baru ni pon... cute2 jugak... tapi aku plan nak bela 1 atau 2 ekor aje... maybe 1 atau 2 ekor..aku akan bagi sape2 yang berminat nak bela kucing... Tak larat la nak bela banyak2... Kalau ade yang berminat boleh la bagitau aku... Tapi boleh amik anak kucing lpas 3 bulan umur dieorang....

So..., kat kampung... aku tak dak la keje lain... main dengan kucing2 aku tu... and sibuk snap gambar dieorang... Lagi pon aku sekejap aje singgah... lepas maghrib... aku dan Liza bertolak balik ke KL....


Anak2 kucing aku yang baru lahir raya hari tu... kejap aje dah besar.. buleh lari2 dan bermain... tak sempat lagi nak bagi name kat anak2 kucing aku nih....








Ramon.... tengah me'mandi'kan dirinya.... hehehe...

Susah nak amik gambar Ramon nih... pasal dia tak suke kene kacau...

Miko ni manja.... kalau panggil... mesti die datang....

Dengan kamera pon Miko nak main... hehehehe....

Momoh... mak kepada sume anak2 kucing tu...

Boboy... cam biase la... buat muka berlagak die tu.... hehehe...

Boboy ni yang bagusnye... die faham cakap orang... tu yang nenek dan mak aku sayang sangat....

Ramon sibuk meyelit nak tido dengan Boboy...

JayBee trip... part 2..

Last weekend aku dan Liza pergi ke Johor Bahru sekali lagi.... kali ni aku teman Liza ke sana untuk carik barang2 perkahwinan kiteorang... hehehe.. Kebetulan abang Liza pon memang ajak aku sekali datang ke rumahnye di Kampung Melayu Majidee... Lagipon.. weekend ni cuti lame skit pasal hari Isnin public holiday untuk Deepavali. So.., boleh la aku jalan2 dari terperap kat KL aje...

On the ke JB..., kiteorang singgah tengok barang2 kat Air Hitam... dah lame aku tak gi sini... pasal kalau ikut highway memang tak lalu pekan Air Hitam ni... Memang ramai orang mase aku dan Liza sampai di sane... Ape yang menarik kat sini... bagi aku... part yang paling best kebanyakan harga barang2 kat sini memang murah berbanding dengan KL.. Bayangkan la.., Sponge Bob kalau beli kat KL 30 hengget.... kat sini... cuma 10 - 15 hengget aje.... separuh harga tu.... hehehehehe... (tapi aku tak beli ape2 pon... hahahaha..)

So.., here some pix yang sempat aku snap mase jalan2 kat Air Hitam...




















Hari Ahad tu plak.., Aku teman kan Liza pergi carik barang die kat Kota Tinggi... Actually not much dapat pon kat sini.. just seronok jalan2 aje.... So.., sementara Liza dok sibuk carik barang2 die... aku sempat merayap ke tempat lain... dan sempat snap some scene kat situ... hehehehe....







Ni anak buah Liza... Sabrina...

Malam tu pulak... abang Liza ajak pi Plaza Angsana.. Saje jalan2... and lepas tu kiteorang dinner kat restoran around Larkin... Kalau ikutkan aku... memang nak merayap ke tempat2 lain lagi... tapi pasal follow abang Liza... tak berkesempatan nak gi tempat2 lain... plus aku pon dah penat berjalan siang tadi.... Tak pe la... maybe lain kali aku akan ke JB lagi... time tu... aku nak merayap ke tempat2 lain lak... hehehehe..




Hari Isnin tu..., plan nak balik pagi... Tapi biase la... mcm2 jadi... last2 kol 11 baru gerak dari rumah abang Liza.... hehehehe... Macam tak biasekan... delay tu memang confirm punye laa.... So, pagi tu... tak de bende nak buat... aku kuar jalan explore area sekitar rumah abang Liza.... penat la jugak aku berjalan.. exercise... hehehehe.... Best gak area Kampung Melayu Majidee ni.. pagi2 lengang aje... sejuk lak tu.... Maybe pasal holiday... orang masih belum bangun lagi.... hehehehehe... sebab tu tak sibuk lagi jalan area tu...



Rumah abang Liza....







Liza dengan salah sorang anak saudara die.... Yang cute dan manja ni... Safila....