My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, October 30, 2008

Kucin2 ku... @ Melaka....

On the way balik dari JayBee..., hari Isnin tu... aku singgah sekejap kampung aku kat Melaka... Aku memang dah plan nak singgah untuk hantar makanan kucing2 aku... plus nak tengok anak2 kucing yang lahir mase raya ari tu... mesti dah buleh berjalan... hehehe... mesti cute...

So.., kat rumah nenek aku tu... dah ade 8 ekor kucing.... Boboy, Momoh, Miko, Ramon, Comel + 3 ekor yang baru lahir tu... ( tak sempat nak bg name lagi...) Banyak sangat dah sebenarnya... nasib baik nenek & mak aku sanggup jaga sume... Tak pe la.... nanti lepas kawen... aku dan Liza akan ambil Boboy, Momoh dan 3 ekor anak kucing yang kecik tu.... Miko, Ramon dan Comel akan tinggal kat kampung... Tapi.., ari tu... mak aku bagitau... nenek dah sayang plak kat Boboy... yelah... Boboy kan cantik gebu... gumuk la tu... hehehe... plus.. yang nenek aku suka... Boboy ni... faham dan dengar cakap nenek aku.... Time petang2... nenek aku baring2... Boboy same la... menyelit same nak tido dengan nenek aku... Mane la nenek aku tak sayang kat Boboy ni... Tak pe.. la... kalau nenek aku nak... aku bagi aje Boboy dok kampung.... aku leh amik yang lain.... Lagi pon nampak Boboy selesa sangat dok kampung... Mane tak nye... kawasan rumah luas... Kalau dok dengan aku nanti kat KL.... mesti terperap aje dalam rumah....

Anak2 kucing yang baru ni pon... cute2 jugak... tapi aku plan nak bela 1 atau 2 ekor aje... maybe 1 atau 2 ekor..aku akan bagi sape2 yang berminat nak bela kucing... Tak larat la nak bela banyak2... Kalau ade yang berminat boleh la bagitau aku... Tapi boleh amik anak kucing lpas 3 bulan umur dieorang....

So..., kat kampung... aku tak dak la keje lain... main dengan kucing2 aku tu... and sibuk snap gambar dieorang... Lagi pon aku sekejap aje singgah... lepas maghrib... aku dan Liza bertolak balik ke KL....


Anak2 kucing aku yang baru lahir raya hari tu... kejap aje dah besar.. buleh lari2 dan bermain... tak sempat lagi nak bagi name kat anak2 kucing aku nih....








Ramon.... tengah me'mandi'kan dirinya.... hehehe...

Susah nak amik gambar Ramon nih... pasal dia tak suke kene kacau...

Miko ni manja.... kalau panggil... mesti die datang....

Dengan kamera pon Miko nak main... hehehehe....

Momoh... mak kepada sume anak2 kucing tu...

Boboy... cam biase la... buat muka berlagak die tu.... hehehe...

Boboy ni yang bagusnye... die faham cakap orang... tu yang nenek dan mak aku sayang sangat....

Ramon sibuk meyelit nak tido dengan Boboy...

5 comments:

Tilo said...

I miss you, Boboy!

amiechomel said...

chomel nyer kucing2 itu. 3 ekor ek, kalau 4 buleh gak bagi nama adik2 kau yg 4 org nih. hehe...

azwar ansory said...

comel la kucen2 tersebut.. dulu aku ada bela kucen, tapi mak aku tak suka pada mula nya, then kiteorang buang kucen tu kat tempat ayah aku punya kedai jarak nya dalam 40 kilometer dari umah.. dalam seminggu kucen tu ada terpacak depan rumah.. terus kiteorang bela sampai la dia uzur tua..

Gazza said...

tilo : boboy miss u too... hehehehe...

amie : mane leh taruk nama kucin guna name org... tak sesuai laa.... plus tak sampai hati nak panggil kucin dgn name adek2 aku... nanti bengong cam korang jugak... hehehehehe....

azwar : sonok bela kucin ni... tapi tak tau la aku dapat bela kucin ke tidak bile dah ade anak sendiri nanti....

blackmagicwoman said...

nak bela jugak...nak bela jugak!! baby2 kita kena sayang kucing mcm kita gaks...

azwar : bahasa melayu ko amatlah tersusunnye...macam syair la plak..