My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 24, 2008

13 tahun dahulu......

Semalam... just got this this pic dari Amie, salah sorang 'adek' aku yang tengah addicted dengan Facebook... hehehehe... Actually die upload gambar nih kat album Facebook die.. but aku request untuk taruk dalam blog aku nih... hehehe... Really nostalgia la gambar nih... aku pon tak de simpan gambar nih... Memang bagus la Amie, coz die ade simpan most of gambar2 time sekolah dulu....

So, gambar nih diambil rase2nye... 13 tahun dulu... kat Bandar Hilir, Melaka... Rasenye replika keta lembu belakang kiteorang tu dah tak de lagi... pasal sekarang tempat tu dah jadi Padang Pahlawan atau Menara Taming Sari... hehehe... Yang aku ingat.. time tu... aku tengah tunggu result SPM.., 'adek'2 aku 4 orang nih form 5.. Kelas dieorang buat rombongan ke Melaka dan kebetulan aku ter'join' rombongan dieorang kat Jasin... Time tu aku bawak keta (dah ade lesen dah... hehehe...), then aku guide bas sekolah ke Bandar Hilir. Itu la citernye cam ner aku leh ade dalam gambar nih... hehehe... Tapi... bile aku tengok balik gambar nih.... aku sendiri macam tak caya... kurusnye aku time tu... hehehe...

Anyway... thank to Amie coz still have this pic dan rajin men'digitize'kan gambar2 lame nih.... hopefully lepas ni ade lagi gambar2 lame dari simpanan Amie... yang boleh kite layan same2... hehehe... actually banyak Amie upload kat Facebook die... Really seronok tengok gambar nih.., me and all my 'adek'2... Amie, Pijot, Haiza & Tuty...... and we still close until now....

Berdiri dari kiri : Pijot, me...., Tuty.... Duduk dari kiri : Haiza & Amie......

5 comments:

amiechomel said...

thank u for the acknowledgement, aku rasa memang minat jadi wartawan / penulis tu dah ada dari sekolah rendah lagi, that's Y I still keep a lot of things yg org lain dah buang... Byk "sampah" kat rumah aku ni... Nanti aku cari lagi gambar2 lama eh...

p/s aku lagi suka tgk kau sekarang walaupun tak sekurus dulu!

mylife said...

ASTAGHARIFULLAH HAL AZIM...

sampai ke sini pulak ko jaja gambar nih... *tepuk dahi*

p/s mana pijot? mana? mana? aku mana ada? hahahhahaha

Gazza said...

amie : terus kan usaha murni ko tu... mmg amat bermakna pd ramai org sebenarnye... lagi pon tgh cuti sekolah ni... cikgu free skit kan... hehehehe...

pijot : naper.. tak leh aku tayang gambar nih kat blog aku... hehehehe... kan ade ko tuh sebelah aku... buat2 carik plak... ceh... apsal..??? takut kantoi ke..?? (ko nak kantoi dgn sape ekkk..??? hehehhehe...)

amiechomel said...

aku free dlm seminggu dua ni je gazza, lepas tu dah start urusan negara yang baru pulak... tapi takpe, aku akan cuba siapkan urusan itu secepat2 yg boleh supaya boleh meneruskan semula perjuangan suci ini. cewah!
alala pijot, malu-malu pulak... hehehe...

mylife said...

gazza & amie, takut kantoi pon bukan, malau2 pon bukan... cuma rasa horror je tgk muka sendiri... ahahahahahahahhaa....