My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Saturday, November 29, 2008

Liza @ SJMC....

Aku baru sampai rumah... sekarang dah pukul 5.20 pg.... waaagghhh... penatnye.... Liza masuk hospital plak tadi... kene warded... pasal asthma... teruk jugak sbab tu kene warded.. hhmmmm.... so aku la yang hantar die ke hospital tu tadi...

Actually, dari malam tadi Liza dah kene... tapi die kate tak teruk.. then keluar dinner kat Ampang... patutnya jumpe Ja & Blong... tapi dieorang tak jadi datang... Lepas tu terus hantar Liza balik pasal die kate tak larat... nak bercakap pon tercungap2... sian die... Then, aku balik rumah... Dalam pukul 1 pagi tadi... Liza call aku... kate nak gi klinik... semput die makin teruk.... nasib baik aku tak tido lagi... tengah YM dengan Dell time tu.... Terus aku kuar amik Liza... bawak pi klinik... Bile dah buat check-up.... doktor klinik tu nasihatkan Liza supaya pergi ke hospital untuk better treatment...

So, hospital panel Liza... SJMC la... pasal die keje Sime Darby... then balik rumah amik barang2 yang perlu.... then terus pergi ke Subang Jaya... Risau aku tengok Liza terbatuk2 + susah nak bernafas.... aku bawak keta secepat mungkin ke SJMC... 2.30 tadi sampai hospital... Liza terus dibawa masuk ke bilik treatment untuk pemeriksaan lanjut... Aku dok la kat tempat menunggu... nasib baik ade TV... tu pon dah tersengguk2 aku tahan mata yang ngantuk...

Lame la jugak aku tunggu kat luar tu... sementara nak selesaikan urusan Liza untuk warded...pukul 3.40 pagi baru Liza di bawa ke bilik ward die.... On the way ke ward tu.. aku tengok Liza dah ok sikit laa.. Alhamdullillah.. kalau tak risau jugak aku... Yelah tengok Liza dari tadi susah nak bernafas... Dah tau ward Liza... aku turun amik barang Liza kat kereta... Lebeh kurang pukul 4.15, lepas sume urusan Liza warded selesai... baru aku nak bergerak balik... Mata aku dah tak ngantuk lagi dah.... ok la..aku nak drive balik ke Pandan Indah... Pukul 5.10 baru aku sampai ke rumah semula... Peerrghhhhh.... besok pagi2 dah nak kene bangun, nak pergi Seremban plak.... maybe petang sikit nanti aku pergi tengok Liza kat SJMC.... (tingkat 5... no. bilik 517)... Huhuhu... mata aku pon dah berat giles nih... kene tido dulu.... Harap2 Liza ok kat sane...





6 comments:

Arin said...

kot tade pe hal..aku melangkah le ke sjmc tuh..lama ke dia kene tahan?

amiechomel said...

siannyer kak liza... aku faham sgt keadaan dia sebab aku pun selalu kena. musim hujan ni lagi besar kemungkinan nak kena sebab sejuk. kak liza memang ada asthma ke? kau kena jaga kak liza baik2, jaga makanan dia jgn mkn yg sejuk2 sgt, yg milky pun jgn buat masa ni... takpe, dah kena nebulizer tu ok la nanti. cuma satu je, kalau kena asthma kena cepat2 pegi neb, tak bleh lambat sikit pun tau! kau bolehla interview naim mcmn dia jaga aku bila aku kena asthma... (p/s sokongan kau yg paling diperlukan, kalau tak bila rasa sakit tu mesti nak berair mata, and bila dah berair mata tu maaaakin teruk asthma tu, so cuba elakkan kak liza dari nangis... sabar je byk2...)

azwar ansory said...

insya-allah takde ape2 tu.. biarkan aje dia menerima rawatan yang setimpal dari doktor disana.. anak buah (anak sedara ye) aku pun selalu kena athma.. sebabnye dia minum ais segelas.. terus kena warded..

dell said...

iskiskk siannya liza.. smpi kena warded.. apa2 pun harap liza ok la, nasib baik pegi spital cepat.. ckp kat liza get well soon eh.

toskine said...

sabar bebeh.
semoga cepat sembuh.
aku doakan sumer slamat.

Gazza said...

thanx 2 everyone yang concern...