My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 17, 2008

My Friend Wedding... Ku-Z & Azura.... @ Segambut...

Petang semalam (Ahad)... aku dan Liza pergi ke kenduri kahwin one of member ex-SMAPK '94.... Mohd Khuzairi Khamsah a.k.a Ku-Z... kat Segambut. Ramai jugak member ex-SMAPK yang datang... memang syok... Macam biase la... kalau kenduri kahwin geng ex-SMAPK '94 secara tak langsungnya jadi tempat gathering kireorang laaa.. hehehe...

Aku dan Liza sampai lebih kurang pukul 2 ptg... Raja & Dell sampai awal sikit dari kiteorang.... sampai kat sane.. cuaca agak mendung sikit... tapi Alhamdullillah.., hujan tak turun sampai kiteroang sume balik... Sampai kat sane.., dah nampak beberapa orang member2 lain yang dah sampai dulu... Aizac, Jai, Hishamuddin Hassan (Se), Radin, Kojaez, Harman dan Mamduh (Badok)... Jumpe dan salam2 dieorang... then aku dan Liza masuk ke dalam untuk jumpe pengantin, Ku-Z dan pasangannya Azura... tapi time tu dieorang sibuk bergambar dengan family dan sedara mara... So, aku dan Liza decide untuk makan dulu... Mase tengah makan... ramai lagi member lain sampai.., Nazif & Gee..., Shimex & Natasha... Hashim, Azam, Sharip & Amali... Azha Effendi (Bulat) sampai time2 kiteorang dah nak balik... Azhan tak sampai2 (hehehe... sesat tah ke mana..).., Mael tak dapat datang pasal ade hal lain...& Blongos pon tak dapat datang pasal ade kelas.... (rasenye Blongos dah pi mase Ku-Z nikah di Keramat malam Jumaat lepas...). Anyway, rasenye agak ramai la jugak member ex-SMAPK Ku-Z yang datang.... Badok (yang dok kat Kedah) pon sanggup turun ke KL semata-mata untuk kenduri kahwin Ku-Z... Amali yang datang dengan berbaju melayu merah menyala... (Amali ni dari sekolah memang suke buat gempak... hehehee... caya lah...).

So, abis makan..., Raja yang memang photographer (ke mana2 sentiasa dengan kamera... hehehe...) pon start la snap moment mase kenduri Ku-Z... (keje free nih... hehehe...). Aku pon join la Raja dengan camera digital cikai aku... but tak kisah la... yang penting dapat snap moment member2 lain mase kat sane... Liza & Dell dan wife Hashim, Farah (yang sungguh peramah... hehehe..) dok rancak berborak... so tak kisah la aku dan Raja merayap ke tempat lain... hehehe... Seperti biase sebahagian khemah tu jadi 'pot' geng2 kiteorang gathering... Tak jauh dari Liza & Dell duduk, Natasha (wife Shimex) dan Gee (wife Nazif).. pon nampak tengah rancak bersembang... Dieorang dua orang ni memang ngam la...dua2 doktor... hehehehe.... Aizac balik awal, so.., tak sempat aku nak snap gambar Aizac mase die ade kat sane.....

Ku-Z dah selamat... then turn aku la plak menyusul tak lama lagi... hehehe... Rasenye time aku nanti..., kalau ramai yang datang..., kene la sedia kan tempat gathering... senang sikit dieorang nak melepak dan berburak....

To... Ku-Z dan Azura... Selamat Pengantin Baru... Semoga berbahagia dan kekal hingga ke akhir hayat & to Azura... welcome to ex-SMAPK '94 family....

Ok la... here some moment dari kamera aku yang sempat aku snap mase kat kenduri kahwin Ku-Z....

Dari jalan masuk nak ke rumah pengantin....

Some scene yang meriah mase kenduri.....

My favourite shot... (close up with soft background... hehehe...)

Mase baru sampai... sempat snap pengantin tengah bergambar dengan kaum keluarga dan sanak saudara... theme color hijau... so, segalanya serba hijau.... hehehe... nice color...

Pengantin baru.... Ku-Z dan pasangan nye... Azura...

Selamat Pengantin Baru... Ku-Z & Azura...

Wajah ceria pengantin baru.... especially Ku-Z... (yang sentiasa ceria + excited... hehehe...)

Badok & family dengan pengantin....

Harman & wife....

Radin, Se & Jai....

Hashim & wife (Farah) dan Nazif....

Natasha (wife Shimex).... dan anak2 nye...

Gee (wife Nazif)...

Raja... tengah sibuk dengan kamera die....

Sharip... tengah minum....

Radin.. yang sentiasa senyum bile bergambar.... hehehehe...

Se, Jai dan Shimex...

Azam & Kojaez...

' Pot' gathering geng2 kiteorang... Azam, Kojaez, Hashim, Sharip & Se (opposite...)

Ketibaan Amali yang lengkap berbaju melayu merah.... dengan buah hati die... (first time nampak nih... hehehe...)

Amali berjumpe dengan geng2 kat 'pot'....

Dah bangun pon still rancak berburak lagi... Kojaez, Jai, Hashim, Sharip & Nazif....

Bulat & family....

Wife Bulat bersama dengan anak2 nye.....

My sweetheart...Liza...

Me.... & Liza... (bakal pengantin baru... hehehehe... on the way....)

Raja & wife, Dell.... (ni pon pengantin baru jugak nih.....)

Gambar geng ex-SMAPK '94 yang datang dengan pengantin....

Liza & Dell.... yang gembira bebenor sempat beli 'cotton candy' mase on the way balik... mane la dieorang jumpe bende tu... pelik gak aku... still ade lagi makanan macam tu sekarang nih... susah nak jumpe rasenye.... sebungkus kecik tu, 20 sen aje...

9 comments:

mylife said...

wah! ttiba je ku-z dah kawin... hiks...

CONGRATS KU-ZACK!!!! moga kekal bahagia higa kahir hayat... (ko tolong ler sampaikan ek gazza) ...

p/s ku-zack yg tak berubah, with his happy & cunnig face... ;) cuma dah naik sket badan tu compared to kurus keding dari dulu... hehehehe

haiza zain said...

ish ish ish...awat aku tak di jemput? sodey laa ni... huhuhu...

hmm..gazza samalaaa tolong sampaikan congrate aku kat ku-z! wish dia all the best, and semoga bahagia hingga ke akhir hayat!

amiechomel said...

waa, abang aku lagi sorang dah kawin (ucu)... congrats! moga kekal bahagia selamanya.

khafif said...

TQ gazza sbb cover majlis ni utk tatapan umum...ku-z tak announce kat yahoogroups pun, sampai hati betul...best la tgk member2 lama tak jumpa, ade yg maintain muka lama, ada yg dah nampak mula dimakan usia haha...anyway gazza, mekacih skali lagi...err...king ade blog cam kau tak??

Gazza said...

kapip : raje tak de blog... but kalau nak tgk gambar2 lain dari kamera raje.. buleh tgk dlm facebook album raja... register la facebook... ramai geng kat sane.. sng nak info... nak burak ke... nak tanye ape2 ke... mostly skrg bebudak nih get keep in touch kat facebook (FB)...

khafif said...

nampaknye terpaksa jugak la aku join FB camni...arigato bro!

Gazza said...

join... jgn tak join... rugi tak join.... hehehhehe....

dell said...

FB ada bayar gazza suh promote ke hehehe

Gazza said...

dell : tak dak.... hehehhe...
ok la...FB pon kasi free aje kalau register.... so... even la... hahahhaa...