My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Sunday, November 2, 2008

Sup Gear Box...

Sup gear box ni antara makanan favourite my sweetheart, Liza.... Aku memang tak usik langsung gear box tu... kalau pi makan dengan die... Memang gear box untuk Liza sorang aje..., biasenye aku ambik sup die aje.... Disebabkan Liza suka sup gear box ni.., aku memang suke carikan tempat2 makan yang ade makanan ni... Dulu memang ade satu gerai kat area Taman Cahaya, Ampang... Liza memang suke makan kat situ.., die kate memang kaw sup gear box kat situ... Tapi sejak gerai tu dah kene roboh.., tak tau dieorang pindah ke mana... Terpaksa la carik tempat lain untuk makan sup gear box ni...

So, last week Liza kate nak makan sup gear box..., aku pon call member2 aku... tanye kat mane ade... Then Mael bagitau ade kat Bangi... Aku dan Liza pergi la ke Bangi.., jumpe satu tempat depan sikit dari restoran Soho.., name tempat tu Warung Dusun... Bile dah makan..., Liza tak berapa puas hati dengan sup gear box kat situ... tapi bagi aku ok aje... hehehehe...




Beberapa hari lepas tu, kat Facebook, geng SMAPK aku, Natasha taruk gambar laki die... Shimex makan sup gear box... Aku pon tanye la kat mane tempat dieorang makan tu... Natasha bagitau... gerai kat Taman Melur, Ampang.... Laaaa... dekat aje dengan rumah aku.... hehehe... (Thanx to Shimex & Natasha...) So, malam tadi.... Liza kate nak try pulak sup gear box kat situ.... kiteorang pon pegi la makan kat sane... name gerai tu Hasma Tomyam.... Resultnya.., better then Warung Dusun kat Bangi... supnye sedap... isi pon banyak... cuma Liza kate... gear box die kecik la plak... tak puas die makan... hehehehe... Macam2 la... Liza bab makan... memang die particular skit... so.. kalau tak sedap..die takkan makan langsung... Aku plak bab makan tak kisah... Liza tak makan.... aku tolong abis kan... hahahaha...






So.., kalau ade mane2 tempat makan sup gear box yang best... bagitau la aku... Nanti aku akan bawak Liza pi try makan tempat tu... until now still lom ade tempat yang die betul2 puas hati makan sup gear box nih....

11 comments:

amiechomel said...

terengganu nak? kat sini banyak restoran jual sup gearbox yg kaw!

azwar ansory said...

dah lama aku tak makan sup gear box seperti begitu.. tak kira la auto ke manual ke.. tapi dulu mak aku selalu masak gear box tersebut.. makan kat rumah best sebab bleh carik2 daging tepi2 tu ngan 2 belah tangan.. ditambah pula takde straw, aku ketuk2 tulang tu atas pinggan plastik supaya isinya keluar.. akan aku usahakan supaya dapat pergi makan sup tersebut dimana2 nanti..

Gazza said...

amie : waa.... ganu nyer mesti best... tapi jauh bebeno la plak... hehehe... tgu la... nanti kiteorang sampai ganu... leh try gear box ganu lak....

azwar : nak join mkn gear box ke... hehehe... jom... lenkali kiteorang ajak ko makan sekali...

arulz said...

waaaa....lain mcm nih yg pompuan plak melayan..hehe..kne rajin jogging nih..ekekeke..smlm br pas pekena sup ekor..nk g kedai xde la..msk sndiri..huhu

Gazza said...

arulz : awek aku Liza mmg suke makan sup gear box nih.. aku tak sgt.. tapi makan sekalai sekala aje... idok le selalu... hehehehe..
waa... masak sendiri... sup ekor.. hebat... musti sedap nih.. hehehe..

azwar ansory said...

try la ajak aku nanti..
dulu kat melaka aku selalu bantai sup ekor.. kat area penjara tu.. tapi dah katup dengar cerita.. memang sodap.. kat kl ni payah la nak cari sup ekor ke sup gearbox yang best.. sebab kedai banyak sangat.. selang 2,3 tapak udah kedai makan..

miar said...

aku kalau makan sup gearbox nih...blh masuk spital...dangeroussss. Last sekali makan 3 tahun lepas..mlm tuh jugak masuk emergency...very high BP

Gazza said...

hehehehe... sape ade high BP... jgn ler usik.... mmg pengsan laa.... Liza tak pe...die low blood... hahahahhaha.... sbb tu aku tak kisah die nak mkn...

cik puan daun said...

buat aku teringin makan sup gear boxxx.. uhuksss..

Gazza said...

cik daun pon suke sup gear box ke..???

misshikin said...

KAT MELAKA PUN ADA JUGAK SUPGEARBOX.. saya orang melaka.. layan yang kat melaka la kan...