My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, December 31, 2008

Happy New Year 2009... Goodbye 2008...


Happy New Year 2009 to everyone.... semoga tahun 2009 akan lebih baik dari tahun2 sebelumnye... dan semoga kite sume dapat tunaikan azam kite yang tak tertunai sebelum2 ni.... & 2009 will be really meaningful year to me & Liza.....

End Year 2008 Jamming Session .... with Raja & Friends....

Before cuti x'mas ari tu..., Raja ajak aku join die & geng2 BERNAMA die jamming kat tempat biase..., Subculture Rehearsal Studio kat area Ampang.

Subculture Rehearsal Studio tempat Raja & geng2 die selalu jamming.... Ni kat tangga nak naik ke tingkat atas.. Studio tu kat tingkat 1...

Dah lame tak follow Raja pi jamming (die pon dah lame tak jamming.. hehehe..) memang jari2 aku dah keras.. tak reti lagi dah main gitar nih (cord hape pon aku tak hengat dah..) So, aku pergi just saje2 aje nak tengok dieorang jamming... Biasenye... kalau Raje jamming dengan geng2 BERNAMA... Jamal & Zarin... mesti layan lagu2 oldies atau rock kapak punye...mostly layan lagu melayu la.... Tapi dieorang berdua nih power Zarin gitar, Jamal bass + keyboard.. Bab goreng2.. biase nye Raje yang handle.. hehe..Regular drummer, Fairol plak... cool aje... sume lagu die layan.. main aje la lagu ape pon, slow ke, laju ke, rock ke, jiwang ke, leleh ke, ... die memang buleh aje... Tapi die selalunye.. mesti tunggu layan lagu laju2 & rock skit.. ye laaa.. nak lepas geram hentam drum die... baru puas hati (kate Fairul...) hehehehe... Hari tu.., dapat jugak layan satu lagu Nirvana.. ok la... dapat Fairul lepas geram... hehehehe...

Hari tu plak ade plak beberapa orang singer join jamming, Che Wan dgn anak die dan Su dengan kawan die.. (tapi yang nyanyi Che Wan dgn Su aje.. ade gak time Zarin join nyanyi... sampai kuar air mata nyanyi... kihkihkih..). So, jamming kali nih agak ramai la jugak... Mase aku sampai.. geng dieorang, Sharom pon ade, tapi die balik cepat lak...

Pas tu, dah la ramai... jamming kali nih plak, dapat plak bilik studio baru yang lagi kecik dari bilik studio asal. Bilik studio asal close pasal tengah renovate + upgrade... Dah la kecik bilik tu.., kaler kuning plak... hahaha... so.. kurang selesa skit laa pasal selesa... Time aku sampai, masuk bilik, tengok..punye la ramai kat dalam tu.. so aku duduk kat sudut sebelah Fairul dengan drum... tak dapat nak bergerak sangat... tak best betul... Pas tu.. pintu bilik tu punye la ketat nak bukak... kesian Che Wan dengan Su... terkial2 dieorang time nak kuar... paling kelakar... Su.. sampai terlompat nak bukak pintu tu.... kihkihkih...(sorry la Su.. tak tahan gelak... kelakau sangat..) tak jugak buleh bukak... Kene Raje jugak tolong bukakkan... Aku tak dapat nak snap gambar banyak time jamming ari tu... susah nak bergerak... bilik studio tu kecik..


Some view kat dalam bilik studio baru dari tempat aku duduk.. agak kecik.. payah nak bergerak...

Raje tengah meng'goreng'.......

Fairul tengah 'high' dengan drum die.... kihkihkih...

Some view dari drum.... (aku tak leh nak gerak....)

Che Wan dengan anak die... Time ni Che Wan tengah concentrate nyanyi lagu lagu hape tah... Langit ke-7.. cam tu la bunyik nye... but sore Che Wan memang best...sesuai la nyanyi lagu2 balada cam tu... Su best nyanyi lagu rock... pasal sore die ganas skit... huhuhuhu...

Sunday, December 21, 2008

Sunday with..... Amie.... & Seri....

Hari Ahad.. this weekend dari pagi... dah kuar.. Semalam sibuk settlekan hal2 Liza pergi Shah Alam ambil door gift yang dah siap... then pergi USJ... jumpe Chemah kat The Coffee Bean... untuk Liza booked cakes..then pergi Nilai 3.. Liza nak carik some barang2 untuk wedding reception yang tak dapat lagi.

So.., hari ni plak... sume plan ade melibatkan member2 x-SMAPK... tengahari ade jemputan kahwin adik ipar Amie kat Bandar Tasik Selatan, Sungai Besi. Dah janji dengan Amie nak datang.., beria dia dan Naim menjemput aku & Liza datang... hehehe... Lagi pon Raja & Dell ade kat sane... pasal dieorang photographer untuk wedding tu...

Dari semalam... Liza dah cakap kat aku... die nak pergi Body Shop Ampang Point pagi tu sebelum ke kenduri kahwin adik ipar Amie... Rupenye die dah wat appointment untuk redeem free make-up kat Body Shop.. Liza memang banyak guna barang2 dari Body Shop nih... plus die ade member card.. Sometime die ade join event or course Body Shop .. then ade point boleh redeem barang2 kat sane laa... aku pon tak faham sangat... hehehe... Tak pe laa.. Liza pon bukan selalu make-up lebeh2... biase simple2 aje.. sekali sekala.. die nak make up lebeh2.. ape salahnye... Kat sane Body Shop make-up artist, Azza make-up kan Liza... Sementara tu... aku merayap la kejap kat dalam Ampang Point tu... buhsan berjalan... aku masuk balik kedai... tengok Liza make-up sampai selesai.... (makin lawa la plak bakal bini aku nih... hehehe..)

The Body Shop Ampang Point.....

Azza (make-up artist Body Shop) dah selesai make-up kan Liza.....

Liza.... after make-up....

Liza sempat bergambar dengan Azza & one of The Body Shop staff (tak ingat la plak name budak nih...)

Lepas settle kat Ampang Point, kiteorang terus bergerak ke kenduri kahwin adik ipar Amie kat Sungai Besi... Majlis tu kat masjid Al-Muqarrabin, Bandar Tasik Selatan.... Lebeh kurang pukul 12 kiteorang sampai dah kat situ... Masuk aje ke dewan... dah nampak Amie & Naim dengan anak2 dieorang... then nampak plak Raja & Dell yang sedang sibuk buat keje dieorang... Seronok benar Amie nampak aku dan Liza datang... terus die dan Naim jumpe kiteorang.. sempat amik gambar lagi... hehehe... Theme kaler biru.., so kaum keluarga pengantin sume serba biru... Pas tu kiteorang makan.. siap ade bubur kacang lagi... Liza makan banyak jugak... lapar katenye... aku tak makan banyak sangat... lebeh seronok nak amik gambar moment dan suasana kat sane... hehehe...

Kiteorang tunggu hingga pengantin sampai.., Amie dah bagitau... pengantin tiba lebeh kurang pukul 1... Sementara tunggu pengantin sampai Amie sibuk jaga dengan anak nye Ammar... Naim plak... sibuk melayan tetamu... yelah...abang pengantin... hehehe... Anak dieorang sorang lagi, Aleeya... dok main dengan sepupu2 die la... bile dah penat... baru die datang kat mak die... hehehe... Kejap2... Amie datang dok berburak dengan aku dan Liza... Ade 2 -3 orang x-SMAPK datang jugak ke majlis tu... Matun datang dengan anak2 die.. hubby tak de.. keje katenye... Matu datang pasal die memang kenal family Naim (Amie bagitau aku pasal nih...)... Nazif pon datang sorang... wife die Gee... keje.. yelah doktor... biase la keje weekend.. hehe.. Nazif datang pasal same tempat keje dengan adik ipar Amie.... (hehe.. ade aje kaitan dengan x-SMAPK....) Pas tu ade sorang x-SMAPK, kakak Azizah... senior kiteorang dulu... pon cikgu macam Amie jugak... mengajar kat Sekolah Menengah Ghafar Baba, Masjid Tanah, Melaka.. (laaa... dekat aje dengan kampung aku... hahaha..)

Pengantin sampai lebeh kurang pukol 1.30... serba biru... hehehe... (tetiba Naim jadi pengapit pengantin... hahaha... Amie kate tu pengapit bidan terjun... hehehe) Cam biase la... aku pon same join amik gambar pengantin dengan photographer2 yang lain... hehehe... then sempat burak dengan Raja & Dell.... walaupon dieorang sibuk.... Pas tu dok burak dengan Nazif sekejap... Lebeh kurang pukul 2.30... lepas jumpe sume yang aku kenal... & Amie... aku dan Liza bergerak balik dari sane.... So, here some moment yang sempat aku snap mase kat kenduri kahwin adik ipar Amie....

Selamat Pengantin Baru Nasrul Hakim & Hazelin.....

Dari pintu masuk masjid....

Masjid Al-Muqarrabin....

Menara masjid....

Dewan tempat majlis berlangsung, betol2 bersebelahan dengan bangunan masjid....

Amie dengan anaknye Ammar... & pasangan wedding photographer... Raja & Dell...

Raja & Dell... Dell sempat bagi pose jelir lidah..... hehehe...

Bunga telur.....

Anak perempuan Amie.... Aleeya yang tengah seronok bermain...

Amie dengan anak die Ammar... Amie kate... memang tak buleh lepaskan Ammar.. nanti penat kene kejar... hehehehe...

Naim sedang melayan tetamu... sempat senyum mase amik gambar... hehehehe...

Aleeya mengepaw aiskrim dari 'Abi' die.... hehehe... dapat tuh....

Amie dan anak2 nye.. Ammar & Aleeya... Actually time nih... Amie tengah rancak berburak dengan kak Azizah (ex-SMAPK jugak tuh)... Ammar dok tarik ummi die suruh beli aiskrim... pasal die dah nampak kakak die, Aleeya makan aiskrim... hehehe..

Akhirnye... Ammar dapat aiskrim... Amie bagitau... Ammar sepatutnye pakai baju Melayu biru... tapi Ammar tak nak... die tetap nak pakai baju Ultraman.... hehehe...

Seronok tengok telatah dua beradik ni, Ammar & Aleeya makan ais krim...

Amie dan Liza.... tengah rancak berburak... ape la yang Amie buat kelakar tu... sampai Liza ketawa.... hehehhe..

Matun yang nampak purple... (kaler purple ke pink tu.... hmmmm...)

Pengantin dah tiba.... Naim kene jadi pengapit bidan terjun.... hehehe... (Naim payungkan pengantin ke... diri sendiri... kihkihkih...)

Suasana dalam dewan semasa ketibaan pengantin....

Pengantin Baru... Nasrul Hakim & Hazelin....

Dell yang busy dengan kamera nye.....

Raja..... dengan muka poyos... hehehe.. die dah penat sebenarnye tu....

My favourite angle....

Nazif dan kawan nye... dieorang ni satu opis dengan pengantin rupenye... hehehehe...

Liza and me...

Dari majlis kenduri adik ipar Amie... kiteorang bertolak plak ke Bandar Seri Putra.. dah janji nak jumpe Seri kat Spa die... Seri nih pon x-SMAPK... junior aku mase kat sekolah dulu.. baru2 nih terjumpe die kat Facebook... terus baik plak.. hehehe... Seri pon cikgu jugak macam Amie... tapi sebab die terlebeh rajin & minat dengan business (hehehe...).. so, die bukak spa.. Beria die ajak datang ke spa.. dan bile citer kat Liza.. Liza berminat nak pergi tengok... aku ok aje.. jumpe kekawan lame nih.. memang aku suke...

On the way ke sane... Seri call tanye bile nak sampai.. then die berburak ape tah dengan Liza.. dan bagi direction nak ke sana.. then Liza bagitau, Seri dah nak keluar jumpe klien die, tapi die suruh lepaq dulu kat spa die tunggu sampai die balik.. Liza ok aje plus die pon nak tengok2 package spa kat sane... Dari direction yang Seri bagi + map dalam pamplet spa die... kiteorang sampai jugak kat spa Seri nih... Nu'della, Malaysian Holistik Spa, Bandar Seri Putra... kaler pink.. hehehe... Menarik jugak spa Seri nih... especially dengan konsep hiasan dalaman die, menarik.. combination Bali & Siam... environment dalam spa pon rileks.. dengan lagu Jawa... rase macam kat Indon plak... hehe..

Then sementara nak tunggu Seri balik semula ke spa.., Liza sempat buat 1 treatment massage kat situ... Aku tunggu sampai terlelap kat sofa... kihkihkih.... Lebeh kurang pukul 6 baru Seri sampai semula ke spa... hehehe... First time jumpe Seri setelah sekian lame... yelah.. last jumpe die time sekolah dulu.. plus kat sekolah dulu pon bukan nye kiteorang baik sangat.. kenal gitu2 aje.. bertegur pon jarang2... hehehe.. then sekarang baru jumpe balik... tengok die still macam bebudak lagi... walaupon sekarang nih dah jadi bini orang dah dan agak vogue (huhuhu..)... tapi sikap peramah dan huru-hara die still same macam kat sekolah dulu... hahahaha... Huru hara ni die sendiri yang mengaku... hehehe... but die memang peramah... berburak dengan die macam dah biase jumpe... lepas tu die pi tengok Liza plak... boleh plak dieorang berburak sakan kat dalam tu macam dah kenal lame.. siap gelak2 lagi.... Bile Liza selesai massage... sambung berburak kat luar plak... Seri dok citer pasal mase sekolah dulu... hehehe.. berburak dengan Seri ni... memang susah nak berhenti... Then die kate die nak gi holiday ke Rome, besok nak berangkat ke sane... waaahh... bestnye dapat holiday oversea... Seri memang buleh la... husband die pilot MAS... anytime buleh pergi holiday.... Lagi best... kapal terbang pergi Rome tu... husband die jadi pilot nye... hahaha... memang elok sangat la tu.... Tetiba Seri teringat... katenye... husband die tunggu die kat bawah.... laaaa... die buleh bantai berburak dengan kiteorang kat atas... hahaha... huru hara sungguh... So, Liza settlekan payment massage tadi dengan Seri, pas tu kiteorang turun ke bawah.. Sempat jumpe husband Seri kejap.... then kiteorang bertolak balik ke KL semula...

Spa Seri...., Nu'della, Malaysian Holistik Spa kat Bandar Seri Putra.....

Liza kat tangga nak naik ke atas... spa Seri kat tingkat 1.... handrail tangga pon kaler pink... hehehe...

Bahagian hadapan spa... counter reception... dinding kaler pink... peeghhh....

Waiting & lounge area...

Waiting & lounge area... other part... ade stage... buleh dok lepaq & bace magazine kat situ....

Liza tengah tengok package2 treatment yang ade kat spa Seri...

Ade cermin besar....

Some part dengan barang hiasan tradisonal kat waiting & lounge area.... menarik...

Deco stuff on the table....

Magazine area....

Ade tepak sireh... just for deco...

On the sofa table....

Package spa treatment list album.....

Cabinet shelf untuk product2 yang digunakan di spa Seri.....

Ni la die owner Nu'della Spa Bandar Seri Putra.... Puan Seri Syamsidatul Safron... yang peramah dan huru hara... hehehe... tu die tengah berburak dengan Liza.....

Liza & Seri.... macam dah kenal lame plak dieorang nih bile berburak... pade hal baru first time jumpe.... hehehe...

Seri kat counter tengah settlekan payment Liza... tokeh sendiri wat keje tuh... hehehehe...

Spa Seri nih.., pernah masuk surat khabar aku rase... so korang buleh bace and get more info about Nu'della, Malaysian Holistik Spa, Bandar Seri Putra kat sini...

Actually, sepatutnye aku dan Liza ade lagi satu appointment untuk jumpe lagi sorang x-SMAPK, Fiza.... Liza nak tengok baju kebaya plak dengan Fiza..... But terpaksa cancel pasal masing2 ade hal lain... so maybe next time kiteorang jumpe Fiza....