My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Sunday, December 21, 2008

Sunday with..... Amie.... & Seri....

Hari Ahad.. this weekend dari pagi... dah kuar.. Semalam sibuk settlekan hal2 Liza pergi Shah Alam ambil door gift yang dah siap... then pergi USJ... jumpe Chemah kat The Coffee Bean... untuk Liza booked cakes..then pergi Nilai 3.. Liza nak carik some barang2 untuk wedding reception yang tak dapat lagi.

So.., hari ni plak... sume plan ade melibatkan member2 x-SMAPK... tengahari ade jemputan kahwin adik ipar Amie kat Bandar Tasik Selatan, Sungai Besi. Dah janji dengan Amie nak datang.., beria dia dan Naim menjemput aku & Liza datang... hehehe... Lagi pon Raja & Dell ade kat sane... pasal dieorang photographer untuk wedding tu...

Dari semalam... Liza dah cakap kat aku... die nak pergi Body Shop Ampang Point pagi tu sebelum ke kenduri kahwin adik ipar Amie... Rupenye die dah wat appointment untuk redeem free make-up kat Body Shop.. Liza memang banyak guna barang2 dari Body Shop nih... plus die ade member card.. Sometime die ade join event or course Body Shop .. then ade point boleh redeem barang2 kat sane laa... aku pon tak faham sangat... hehehe... Tak pe laa.. Liza pon bukan selalu make-up lebeh2... biase simple2 aje.. sekali sekala.. die nak make up lebeh2.. ape salahnye... Kat sane Body Shop make-up artist, Azza make-up kan Liza... Sementara tu... aku merayap la kejap kat dalam Ampang Point tu... buhsan berjalan... aku masuk balik kedai... tengok Liza make-up sampai selesai.... (makin lawa la plak bakal bini aku nih... hehehe..)

The Body Shop Ampang Point.....

Azza (make-up artist Body Shop) dah selesai make-up kan Liza.....

Liza.... after make-up....

Liza sempat bergambar dengan Azza & one of The Body Shop staff (tak ingat la plak name budak nih...)

Lepas settle kat Ampang Point, kiteorang terus bergerak ke kenduri kahwin adik ipar Amie kat Sungai Besi... Majlis tu kat masjid Al-Muqarrabin, Bandar Tasik Selatan.... Lebeh kurang pukul 12 kiteorang sampai dah kat situ... Masuk aje ke dewan... dah nampak Amie & Naim dengan anak2 dieorang... then nampak plak Raja & Dell yang sedang sibuk buat keje dieorang... Seronok benar Amie nampak aku dan Liza datang... terus die dan Naim jumpe kiteorang.. sempat amik gambar lagi... hehehe... Theme kaler biru.., so kaum keluarga pengantin sume serba biru... Pas tu kiteorang makan.. siap ade bubur kacang lagi... Liza makan banyak jugak... lapar katenye... aku tak makan banyak sangat... lebeh seronok nak amik gambar moment dan suasana kat sane... hehehe...

Kiteorang tunggu hingga pengantin sampai.., Amie dah bagitau... pengantin tiba lebeh kurang pukul 1... Sementara tunggu pengantin sampai Amie sibuk jaga dengan anak nye Ammar... Naim plak... sibuk melayan tetamu... yelah...abang pengantin... hehehe... Anak dieorang sorang lagi, Aleeya... dok main dengan sepupu2 die la... bile dah penat... baru die datang kat mak die... hehehe... Kejap2... Amie datang dok berburak dengan aku dan Liza... Ade 2 -3 orang x-SMAPK datang jugak ke majlis tu... Matun datang dengan anak2 die.. hubby tak de.. keje katenye... Matu datang pasal die memang kenal family Naim (Amie bagitau aku pasal nih...)... Nazif pon datang sorang... wife die Gee... keje.. yelah doktor... biase la keje weekend.. hehe.. Nazif datang pasal same tempat keje dengan adik ipar Amie.... (hehe.. ade aje kaitan dengan x-SMAPK....) Pas tu ade sorang x-SMAPK, kakak Azizah... senior kiteorang dulu... pon cikgu macam Amie jugak... mengajar kat Sekolah Menengah Ghafar Baba, Masjid Tanah, Melaka.. (laaa... dekat aje dengan kampung aku... hahaha..)

Pengantin sampai lebeh kurang pukol 1.30... serba biru... hehehe... (tetiba Naim jadi pengapit pengantin... hahaha... Amie kate tu pengapit bidan terjun... hehehe) Cam biase la... aku pon same join amik gambar pengantin dengan photographer2 yang lain... hehehe... then sempat burak dengan Raja & Dell.... walaupon dieorang sibuk.... Pas tu dok burak dengan Nazif sekejap... Lebeh kurang pukul 2.30... lepas jumpe sume yang aku kenal... & Amie... aku dan Liza bergerak balik dari sane.... So, here some moment yang sempat aku snap mase kat kenduri kahwin adik ipar Amie....

Selamat Pengantin Baru Nasrul Hakim & Hazelin.....

Dari pintu masuk masjid....

Masjid Al-Muqarrabin....

Menara masjid....

Dewan tempat majlis berlangsung, betol2 bersebelahan dengan bangunan masjid....

Amie dengan anaknye Ammar... & pasangan wedding photographer... Raja & Dell...

Raja & Dell... Dell sempat bagi pose jelir lidah..... hehehe...

Bunga telur.....

Anak perempuan Amie.... Aleeya yang tengah seronok bermain...

Amie dengan anak die Ammar... Amie kate... memang tak buleh lepaskan Ammar.. nanti penat kene kejar... hehehehe...

Naim sedang melayan tetamu... sempat senyum mase amik gambar... hehehehe...

Aleeya mengepaw aiskrim dari 'Abi' die.... hehehe... dapat tuh....

Amie dan anak2 nye.. Ammar & Aleeya... Actually time nih... Amie tengah rancak berburak dengan kak Azizah (ex-SMAPK jugak tuh)... Ammar dok tarik ummi die suruh beli aiskrim... pasal die dah nampak kakak die, Aleeya makan aiskrim... hehehe..

Akhirnye... Ammar dapat aiskrim... Amie bagitau... Ammar sepatutnye pakai baju Melayu biru... tapi Ammar tak nak... die tetap nak pakai baju Ultraman.... hehehe...

Seronok tengok telatah dua beradik ni, Ammar & Aleeya makan ais krim...

Amie dan Liza.... tengah rancak berburak... ape la yang Amie buat kelakar tu... sampai Liza ketawa.... hehehhe..

Matun yang nampak purple... (kaler purple ke pink tu.... hmmmm...)

Pengantin dah tiba.... Naim kene jadi pengapit bidan terjun.... hehehe... (Naim payungkan pengantin ke... diri sendiri... kihkihkih...)

Suasana dalam dewan semasa ketibaan pengantin....

Pengantin Baru... Nasrul Hakim & Hazelin....

Dell yang busy dengan kamera nye.....

Raja..... dengan muka poyos... hehehe.. die dah penat sebenarnye tu....

My favourite angle....

Nazif dan kawan nye... dieorang ni satu opis dengan pengantin rupenye... hehehehe...

Liza and me...

Dari majlis kenduri adik ipar Amie... kiteorang bertolak plak ke Bandar Seri Putra.. dah janji nak jumpe Seri kat Spa die... Seri nih pon x-SMAPK... junior aku mase kat sekolah dulu.. baru2 nih terjumpe die kat Facebook... terus baik plak.. hehehe... Seri pon cikgu jugak macam Amie... tapi sebab die terlebeh rajin & minat dengan business (hehehe...).. so, die bukak spa.. Beria die ajak datang ke spa.. dan bile citer kat Liza.. Liza berminat nak pergi tengok... aku ok aje.. jumpe kekawan lame nih.. memang aku suke...

On the way ke sane... Seri call tanye bile nak sampai.. then die berburak ape tah dengan Liza.. dan bagi direction nak ke sana.. then Liza bagitau, Seri dah nak keluar jumpe klien die, tapi die suruh lepaq dulu kat spa die tunggu sampai die balik.. Liza ok aje plus die pon nak tengok2 package spa kat sane... Dari direction yang Seri bagi + map dalam pamplet spa die... kiteorang sampai jugak kat spa Seri nih... Nu'della, Malaysian Holistik Spa, Bandar Seri Putra... kaler pink.. hehehe... Menarik jugak spa Seri nih... especially dengan konsep hiasan dalaman die, menarik.. combination Bali & Siam... environment dalam spa pon rileks.. dengan lagu Jawa... rase macam kat Indon plak... hehe..

Then sementara nak tunggu Seri balik semula ke spa.., Liza sempat buat 1 treatment massage kat situ... Aku tunggu sampai terlelap kat sofa... kihkihkih.... Lebeh kurang pukul 6 baru Seri sampai semula ke spa... hehehe... First time jumpe Seri setelah sekian lame... yelah.. last jumpe die time sekolah dulu.. plus kat sekolah dulu pon bukan nye kiteorang baik sangat.. kenal gitu2 aje.. bertegur pon jarang2... hehehe.. then sekarang baru jumpe balik... tengok die still macam bebudak lagi... walaupon sekarang nih dah jadi bini orang dah dan agak vogue (huhuhu..)... tapi sikap peramah dan huru-hara die still same macam kat sekolah dulu... hahahaha... Huru hara ni die sendiri yang mengaku... hehehe... but die memang peramah... berburak dengan die macam dah biase jumpe... lepas tu die pi tengok Liza plak... boleh plak dieorang berburak sakan kat dalam tu macam dah kenal lame.. siap gelak2 lagi.... Bile Liza selesai massage... sambung berburak kat luar plak... Seri dok citer pasal mase sekolah dulu... hehehe.. berburak dengan Seri ni... memang susah nak berhenti... Then die kate die nak gi holiday ke Rome, besok nak berangkat ke sane... waaahh... bestnye dapat holiday oversea... Seri memang buleh la... husband die pilot MAS... anytime buleh pergi holiday.... Lagi best... kapal terbang pergi Rome tu... husband die jadi pilot nye... hahaha... memang elok sangat la tu.... Tetiba Seri teringat... katenye... husband die tunggu die kat bawah.... laaaa... die buleh bantai berburak dengan kiteorang kat atas... hahaha... huru hara sungguh... So, Liza settlekan payment massage tadi dengan Seri, pas tu kiteorang turun ke bawah.. Sempat jumpe husband Seri kejap.... then kiteorang bertolak balik ke KL semula...

Spa Seri...., Nu'della, Malaysian Holistik Spa kat Bandar Seri Putra.....

Liza kat tangga nak naik ke atas... spa Seri kat tingkat 1.... handrail tangga pon kaler pink... hehehe...

Bahagian hadapan spa... counter reception... dinding kaler pink... peeghhh....

Waiting & lounge area...

Waiting & lounge area... other part... ade stage... buleh dok lepaq & bace magazine kat situ....

Liza tengah tengok package2 treatment yang ade kat spa Seri...

Ade cermin besar....

Some part dengan barang hiasan tradisonal kat waiting & lounge area.... menarik...

Deco stuff on the table....

Magazine area....

Ade tepak sireh... just for deco...

On the sofa table....

Package spa treatment list album.....

Cabinet shelf untuk product2 yang digunakan di spa Seri.....

Ni la die owner Nu'della Spa Bandar Seri Putra.... Puan Seri Syamsidatul Safron... yang peramah dan huru hara... hehehe... tu die tengah berburak dengan Liza.....

Liza & Seri.... macam dah kenal lame plak dieorang nih bile berburak... pade hal baru first time jumpe.... hehehe...

Seri kat counter tengah settlekan payment Liza... tokeh sendiri wat keje tuh... hehehehe...

Spa Seri nih.., pernah masuk surat khabar aku rase... so korang buleh bace and get more info about Nu'della, Malaysian Holistik Spa, Bandar Seri Putra kat sini...

Actually, sepatutnye aku dan Liza ade lagi satu appointment untuk jumpe lagi sorang x-SMAPK, Fiza.... Liza nak tengok baju kebaya plak dengan Fiza..... But terpaksa cancel pasal masing2 ade hal lain... so maybe next time kiteorang jumpe Fiza....

6 comments:

amiechomel said...

Thank U Gazza for coming to the kenduri. Kau kalau tak datang memang aku merajuk ar... Pijot and Haiza tu dimaafkan sebab ada alasan konkrit. Pijot gi wedding cousin kat K.Kangsar and Haiza takde keta sebab Adi keje.Tapi Haiza tu aku dah suruh dia dtg naik bas bwk anak2 dia, dia tak nak... Hehehe... Also, thank u for the pictures and your liputan lengkap pasal majlis tu. Aku memang tak sempat nak ambik gambar masa tu, cuma gambar kat Nilai je yg banyak. Harapkan gambar dari Raja and Dell je la nanti. Nak update cerita majlis tu kat blog pun tak sempat lagi, nasib baik ada angahku yang rajin ini...

Spa Pn. Seri kita tu memang best, kan aku pernah promo bagai nak rak dulu. And memang syok giler ooo Seri pegi Rome, aku siap kirim duit tu mintak dia belikan fridge magnets banyak2... Hehehe... Nak tunggu pegi sendiri, lambat lagi la... Nasib baik geng dgn bini pilot kan?

toskine said...

Bebeh.. haa.. aku rasa betul kot aku ckp.. Seri Shamsidatul Safron.. :)

Gambar jamming ada? hehehe..

Anonymous said...

To Gazza tuan punye blog,

Diucapkan jutaan terima kasih atas entry ini!!Kita suke sgt...hehe..tqvm!Satu perkara yg harus diterima ialah walaupun saya huru-hara, saya tetap mantain vogue!!Huhu..([erasan nya!)

To Kak Amie..thanx 4 d effort, nanti I tamabah point Seri's Privelege..

To Toskine,
Pls spell my name correctly, its Seri Syamsidatul Safrun..(Cikgu marah nie!!hehe..)

amiechomel said...

seri, tambah point yer... thank u, nanti i promote kat terengganu plak. kikiki... ni kat rome lagi ke dah balik mesia dah... tak sabar nak mendapatkan souvenir2 kirimanku...

p/s gazza senyap je nih, kat melaka lagi le nih. mesti lepas balik dari melaka ni ada lagi la gambar kucen2 dia tuh. hehehe..

haiza said...

rugi aku tak dtg..tapi nak buat macm mana...adi keje...so maafkan laa daku...hmm..bila laa turn aku plak nak pi spa seri ni..mcm best..tapi nak kesana tu..masalah skitlaaa..tak pe aku rasa akan ku ajak pjot!

gazza...kak liza mmg laa lawa...ni baru mekap biasa..blum lagu masa nak kawin nanti...lagi cun...

Gazza said...

sorry geng... aku baru balik holiday... so baru aje check korangnye komen kat blog nih...

amie : ok je... no hal.. memang suke citer pasal kekawan nih... anyway dah janji dgn ko nak dtg kan... so.. aku mesti dtg punye.... gambo2 kat kamera aku ari tu dah send kat ko... so nanti hapdet la kat blog... hehehe..

toskine a.k.a raja : yelah betol name die cam tu... tapi ko tetap salah eja name seri... hahahaha....

Anonymous a.k.a seri : hehe.. jgn marah cikgu... lepas ni kiteorang tulih name cikgu betol2.. anyway.. nice spa la cikgu.. seronok dpt jumpe.. cikgu memang vogue.. but maintain that huru hara... tu yg best... hehehehe...

haiza : ko mmg... ye ye kate nak dtg... tapi tak muncul2... apo laa... hehehe...
nak pegi ke spa seri tu... elok la tu... ajak pijot sekali... nanti aku buleh claim komisyen dgn seri... hahahaa...