My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 18, 2008

Tempat Bekerja Terbaik Dunia...

Just got this from my email... Actually before this aku dah dengar pasal environment keje kat Google nih... So kalau betol la macam nih Google bagi staff2 die bekerja... memang best betol... aku pon teringin nak apply keje kat sane... hehehe... buleh tak..?? Let's share some info yang aku dapat pasal environment keje kat Google nih...



' Google, yang dinobatkan sebagai tempat bekerja yang paling selesa & terbaik ini terbukti menjaga kebajikan pekerjanya ke tahap paling optimum. Semua ini dilakukan demi memastikan kualiti kerja & produk Google sentiasa yang terbaik.. '

Kapsul Penghilang Tekanan (Stress) yang kedap bunyi & cahaya

Perjalanan dari tingkat ke tingkat bawah lebih cepat & menyeronokkan. Ada juga yang berbentuk terus seperti di Balai Bomba.

Pekerja Google bebas memilih makanan kegemaran mereka dari barisan makanan & minuman istimewa yang dihidangkan setiap hari.

Setiap pekerja mempunyai sekurang-kurangnya 2 keping LCD besar untuk mereka bekerja. Mereka boleh minta lebih jika mereka mahu.

Papan putih (whiteboard) ada hampir di'mana-mana. Idea & inovasi timbul tidak mengira tempat, kata salah seorang pegawai pengurusan Google.

Meja pool, permainan video dan sebagainya juga berada dipelbagai kawasan. Senang untuk pekerja berhibur.

Google menyediakan 'gondola khas' untuk setiap pekerja berkomunikasi dalam suasana penuh privasi.

Ruang minuman untuk pekerja berehat sementara komputer atau kerusi mereka yang rosak di'perbaiki. Cool eh?

Tukang urut professional tersedia jika sesiapa memerlukan.. Bersama ruang urutan yang eksklusif.

Ruang rehat dengan kerusi urut sambil pekerja menikmati pemandangan akuarium yang mendamaikan. Fuh!

Bilik bacaan yang sangat kondusif untuk pembacaan. Ratusan buku tersedia termasuklah yang berkaitan pengaturcaraan.

2 comments:

arulz said...

waaaaaa....ini mcm x blk rumah pun lg beh...hahaha

Nina Srikandi said...

faizal. hantar emel ni kat aku!! ;)
tangkiu... htr kt emel yahoo heh.. ;D