My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Saturday, December 20, 2008

Visit Arin & Azwar... with their new born baby...

Tadi... aku dan Liza pergi ke rumah Arin & Azwar kat Gombak untuk melawat dieorang yang baru dapat baby... Actually tak plan pon nak ke sana... asalnya nak pergi hari Sabtu... tapi memikirkan hari Sabtu nanti... ade macam hal aku & Liza nak settlekan... jadi Liza ajak aku pergi melawat Arin awal dari yang dirancangkan.. So, before pergi ke sana, kiteorang singgah dulu kat Jusco AU2 cari hadiah untuk Arin & baby baru die... Then, sampai rumah Arin lebeh kurang pukul 8 pm ++... Kat rumah Arin, ramai jugak dengan kaum keluarga Arin... parent Arin dan adek beradek die.. Arin rileks aje dengan baby baru.. Zara Aliyah yang tidur nyenyak walaupon keadaan sekeliling die agak riuh dengan suara kiteorang berburak dan kakaknye, Hanum yang seronok main dengan sepupu die (anak kakak Arin.. ) Azwar plak sibuk melayan anak die yang berlari ke sana ke mari... hehehe..

Aku & Liza pon suke gak melayan gak anak Arin & Azwar yang first nih.., Hanum yang suka bercakap dengan bahasa die sendiri... hehehe... Arin & Azwar pon suke benar meng'explain'kan ape yang Hanum cakap... tapi antara yang paling aku aku ingat... Hanum datang kat aku..., sambil tunjuk kat dapur, die cakap 'lalok...lalok...' (hehehe..) at first aku pon faham tapi Arin & Azwar terangkan... 'LALOK' = ape saje ulat / binatang yang terbang.... hahaha... memang pelik bahasa hanum nih...kelakau pon ade... die create sendiri rasenye la... dan die akan bercakap dengan kiteorang macam sume orang faham ape die cakap... anyway seronok gak melayan... ade lagi aku ingat... ETENET = roti (kihkihkih...) dan macam2 lagi la perkataan yang special ade... yang aku pon tak ingat... kene tanye Arin & Azwar balik... dieorang yang memang amat faham dengan bahasa special Hanum nih....

So, here some moment mase aku & Liza kat sane... tak dapat snap banyak... pasal bateri camera aku dah nak kong... lupe nak charge.. hehehe... One more time.., Conratulation Arin & Azwar for the cute baby girl... Zara Aliyah...

Liza with Arin & Azwar family..... (Arin buleh senyum lebar walaupon baru kuar spital...)

Ahli baru dalam keluarga Arin & Azwar... ZARA ALIYAH....

p/s : Macita (Cheq)... sorry la... kiteorang pergi rumah Arin dulu... banyak hal nak settle hari Sabtu... takut tak sempat pergi nanti... anyway Ja & Blong pon nak gi hari Sabtu... ko boleh ajak dieorang pergi saing sekali dengan ko...

5 comments:

arulz said...

asik lawat baby je...dh sabo eh..ekekeke

Arin said...

thanks ye gazza n liza..aku rasa sempat le aku gie korang nye kenduri kahwin nnt..jgn lupa kasik kad tau!

azwar ansory said...

tq gaza dan liza.. sample kad kawen ngko ada lagi dalam pc aku.. so, aku bleh tau la nanti.. hahaha.. anyway,anak aku hanum tu memang suka kat memana lelaki yang berperut sasa.. hahahahah.. jangan marah gaza.. lawak je.. tapi memang gitu le anak aku.. kalau dia tengok lelaki yang badan keding, dia bolayan sket.. kecuali la bapak dia ni..

Gazza said...

arulz : haha.. ade aje la ko... ni mmbr baik... pe2 hal.. kite pi la ziarah... mmg ade lagi baby on the way nih... hehe...

arin & azwar: no hal.. TQ korang jugak, melayan kiteorang.... InsyaAllah sempat ko datang wedding kiteorang nanti... kad untuk korang ade... jgn risau.. nanti kiteorang bg..
anum suke perut sasa laa... hahaha... tak pe.. perut aku ade... boleh kasi die layan.... hehehe

setokin said...

haih bile la buleh dapat melawat korang... :|