My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, February 5, 2009

My Wedding.... : Part 1 - One of the greatest moment in my life......

First sekali.... sorry to everyone yang memang menantikan kemunculan entry terbaru blog aku selepas selesai majlis perkahwinan aku dan Liza di Melaka pada cuti CNY yang lepas.... coz aku mengambil mase sikit... untuk get back to this blogging mood... hehehe... So, harap bersabar sikit ye, aku sedang mengusahakan untuk mengedit dan meng'upload' pic2 perkahwinan me & Liza untuk korang sume..

Kalau korang nak tengok jugak... some of my blogger gangz dah ade buat entry khas for me & Liza wedding, also ade some pic there... antaranye... blog sepupu aku, Man (Part 1 & Part 2), blog Arin, blog Macita, blog Raja & Dell (my wedding photographers), blog Pijot & also some nice story from blog Azlina. TQ very much kepada geng2 blogger aku yang sudi buat special entry for me & Liza wedding.


OK la... let start the story about my wedding with Liza. Bagi semua kawan2 yang rapat dengan aku dan Liza memang dah lama tertunggu2 nak tengok aku dan Liza kahwin. Bagi aku dan Liza lagi la.... kiteorang dah kenal agak lame dan setelah menghadapi berbagai halangan dan rintangan.. akhirnye aku dan Liza telah berjaya menamatkan zaman 'single' kiteorang. Pada 23 Januari 2009 (Jumaat) yang lepas... lebeh kurang pukul 3.30 ptg, aku dan Liza telah selamat di'ijabkabul'kan di masjid Bukit Piatu, Melaka. Alhamdullillah, semuanye berjalan dengan lancar dan sempurna.

My best friends, Raja & Dell (Digital Syndicate), pasangan photographer husband & wife ni cover untuk wedding aku dan Liza selama 3 hari (23, 24 dan 25 Jan 2009). Suke tengok cute couple nih bekerja same2... plus sian gak tengok dieorang.. same2 penat dengan pengantin.. hehehe.. But pic2 yg dieorang snap really cun & mabeles which is aku dan Liza amat puas hati dan suke dengan hasil kerja dieorang. So, sejak dari hari Jumaat (23 Jan) lagi, Raje dah siap2 amik cuti untuk cover majlis nikah aku & Liza. Dell tak de lagi time tu... pasal still kerja... Some pic mase majlis nikah tu, Raja & Dell dah edit dan upload kat Facebook so kepada member2 kiteorang yg ade Facebook dan nak tengok pic2 tu... buleh la check kat my Facebook photo... Pic2 lain akan menyusul kemudian... Common la.. pic2 dari photoghaper amik mase sikit pasal dieorang nak edit + touch elok2, so memang makan mase skit...

Tak pe.., coz sepupu2 aku ade amik banyak gak pic mase majlis ari tu... dari kamera aku sendiri pon ade... jadi sementara nak tunggu gambar dari profesional photographer... kite layan dulu pic2 dari camera2 amatur nih... orait.. Kite start dengan gambar2 hantaran dulu... yang nih aku sempat amik sendiri pagi Jumaat hari tu... hehehe...

Hantaran dari pihak lelaki kepada pihak perempuan... 7 dulang semuanye...

Dulang 1 : Duit hantaran, mas kahwin, cincin & gelang.....

Dulang 1....

Dulang 2 : Toiletries from Body Shop & Bonia sun glass.....

Dulang 2...

Dulang 3 : Baju pengantin perempuan (untuk majlis bertandang).....

Dulang 3...

Dulang 4 : Sirih junjung & tepak sirih (adat).... tepak sirih tu aku dan Liza beli sendiri pasal Liza nak simpan untuk kenangan majlis perkahwinan kiteorang....

Dulang 4....

Dulang 5 : Sebakul coklat Ferrero Roche.....

Dulang 5....

Dulang 6 : Sebakul buah-buahan.....

Dulang 6....

Dulang 7 : Kuih bakar (special request by keluarga pengantin perempuan).....

Dulang 7....

5 comments:

amiechomel said...

wah bestnyer... ada ke hantaran tu yg hasil sentuhan kreatif kau sendiri?

Gazza said...

hehe... tak lah.. hantaran tu sume sponsor by my Pakcik & Makcik, dieorang settlekan sume... aku cuma belikan barang2 untuk hantaran sahaja & bg tau theme kaler..

aku pon tak kisah sgt pasal design pon.. asalkan cantik.. ok aje... hehehe....

setokin toskine said...

salam gazza n liza..

sorry la for the delay on korang punye wedding pics.. sbb ada beberapa event yg kitorang kena priortize kan dulu.. so harap korang bersabar eh.. nnt ape2 aku hapdate kat website baru.. www.digitalsyndicate.com.my.. tgh dalam development lagi tu..

Gazza said...

setokin : la... tak pe weh... aku fhm la... kasi settle projek2 lain yg ade priority... pic2 aku & liza tu.. any time buleh... hehe...
ko & dell nye album kawen pon tak dpt buat lagi kan... tak pe.. nanti kite wat same2... orait..

azwar ansory said...

cantik hantaran² tersebut..

setokin, nak sembang guna henpon la..