My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Wednesday, February 11, 2009

My Wedding.... : Part 3 - 23 Jan 2009 (Jumaat) - Majlis Persandingan......

Selepas selesai majlis nikah di masjid.., Liza dan kaum keluarganya bergerak balik ke rumah Liza di Taman Noorbar yang terletak tidak jauh dari masjid.. Aku dan rombongan kaum keluarga aku.., menyusul kemudian ke rumah Liza... Actually ade majlis persandingan dan jamuan ringan selepas selesai majlis nikah... So.., aku dan rombongan keluarga aku parking kereta agak jauh sedikit dari rumah Liza dan kiteorang berjalan ke rumah Liza... Sampai di depan rumah Liza.., tu dia... abang2 Liza dah tahan tak kasi masuk ... Isk.. isk... Ade tol la plak..., aku terlupe nak prepare duit tol tu... tapi nasib baik mak aku dah readykan duit tol... hehehe... Tapi pas tu nak berpantun2 plak... Sorry to say... family aku bab2 berpantun2 ni memang kureng skit walaupon kiteorang org Melaka... hehehe... tak reti bebeno leee... (Kalau aku tau... aku dah ajak member aku Jenol yang terer berpantun2 nih... buleh layan pantun2 dieorang...hehehe..). At last.., makcik Liza bagi aku & rombongan family aku masuk pasal die tengok muka kiteorang sume dah berkerut2 tahan panas kat luar tu... hehehe.. Dah la time tu rasenye perut sume orang dah start rase lapar... plus cuaca panas... mesti haus nak air.. hehehe....

Here some pic semasa majlis persandingan dan jamuan ringan di rumah pengantin perempuan..... So macam before2 this.. pic2 ni sume dari kamera aku yang diambil oleh sepupu aku... photographer amatur... hehehe.. nanti lepas ni baru tengok pic dari Raje.., our wedding photographer, orait....


Aku dan rombongan keluarga aku sedang berjalan ke rumah Liza.....

Aku dan adik aku, Ayol yang jadi pengapit pengantin.. hehehe... yang sibuk dengan vid cam tu sepupu aku... Nor..

Pengantin perempuan (Liza) sedang menanti dengan senyuman di hadapan rumah.....

La.... ade tol ke.... isk.. isk..

Abang2 Liza tengah syok menyakat aku.... mintak duit tol....

Liza dengan pengapit 'bidan terjun' nye... & juga member baik Liza... Rubi...

Akhirnye... dapat jugak pengantin berjalan masuk ke rumah....

Pengantin sedang duduk di pelamin....

Me & my lovely wife... Liza...

Me...

& my wife, Liza...

Time nih tengah tunggu para jemputan menepung tawar pengantin...

My mom orang pertama menepung tawar pengantin....

Liza & her mummy...

Salam dengan mak mentua.... hehehe...

Giliran abang Liza yang first... Awong pulak menepung tawar pengantin....



Uncle JP... sedang berdoa untuk pengantin selepas menepung tawar...

Mak Long Liza sedang menepung tawar pengantin....

Hantaran pihak perempuan kepada pihak lelaki... 9 dulang (in pic cuma ade 8 aje.. coz dulang cincin & other dah digunakan mase majlis nkah di masjid....)

Sirih junjung (moden style...)

Baju melayu....

Songkok & tikar sembahyang.....

Kek... (from Coffee Bean & Tea Leaf....)

Dragon fruit pudding... (mummy Liza buat sendiri nih....)

Buah-buahan....

Sebahagian juadah untuk jamuan ringan untuk majlis persandingan di rumah pengantin perempuan.....

Kaum keluarga aku sedang menjamu selera....

Giliran pengantin pulak nak makan.... lapo dah time nih.. hehehehe... Liza tak de time nih pasal dah kene bersiap untuk sesi photography baju persalinan lain plak...(tudung pink tu my mom.., tengah tu mummy Liza.., tudung kuning tu kakak Liza & belakang yang pakai cap tu... my best friend a.k.a my wedding photographer... Raje... hehehe...)

Now.., jom tengok plak pic2 dari pro photographer..... untuk majlis persandingan ni... Also it from some pic yang Raje & Dell dah 'upload'kan kat Facebook.....













Selesai jamuan ringan... rombongan kaum keluarga aku pon berangkat pulang ke Brisu... aku stay kat rumah Liza untuk sesi photography beberapa pakaian persalinan. Actually pada awalnya aku tak join untuk pakaian persalinan pengantin nih... cuma Liza sorang aje yang ade pakaian persalinan untuk sesi photography.... Tapi seminggu before that mase fitting baju pengantin.., mak andam Liza tu dok 'racun2' aku untuk join.... Last2 aku ter'jebak' jugak... hehehe... tak pe la aku beralah... untuk Liza.. plus mak andam tu kate... time ni aje nak ade peluang pakai macam tu... lepas2 nih.dah tak de lagi dah.... hehehehe... (betul jugak.... hehehe..)

So, Liza ada 3 pakaian persalinan.., aku join 2 aje... Memang penat melayan sesi photography untuk pakaian persalinan nih.. Penat posing... penat senyum... penat tukar pakaian... hehehe... Kesian kat Raja jugak... our photographer yang melayan kiteorang dari siang sampai ke malam... Same2 penat dengan pengantin... hehehe... dah la die sorang cover dari mula majlis sampai ke malam... Pas tu Raje plak nak balik semula ke KL malam tu jugak dan akan datang semula ke Melaka dengan Dell besok paginya untuk majlis resepsi sebelah pengantin perempuan.... Aku pon tak tido rumah Liza malam tu... aku balik ke Brisu jugak... yelah pasal majlis resepsi aku & Liza dekat.. takde gap... so.. macam2 nak settlekan kat belah aku jugak... Selesai sesi photography lebih kurang pukul 10 malam... aku dan Raje rileks kejap then kiteorang same2 bergerak balik ke destinasi masing2.

Thanx u very much also kepada Kak Rozie, mak andam dari Jastina Gift & Bridal yang incharge untuk perkahwinan aku dan Liza... yang same2 penat dari siang sampai ke malam untuk make up Liza dan siapkan kiteorang berdua untuk sesi photography pakaian persalinan pengantin nih. Malam tu juga... owner Jastina Gift & Bridal.., Kak Zukiah dan pembantunye, Farah pon datang untuk membantu Kak Rozie make up kan Liza... Ok la... later we will story about andaman dan service dari Jastina Gift & Bridal nih... Kite layan dulu some pic2 mase sesi photography persalinan pakaian pengantin kiteorang hari tu..... Ni pon dapat dari pic2 yang sempat Raje & Dell edit dan dah 'upload'kan kat Facebook.... Nanti bile siap sume pic2 lain... aku akan 'upload'kan lagi kat blog ni later...















2 comments:

haiza said...

hensem tuu angah...kak liza pun cantik tuu...! bila nak buat makan2 kat umah plak? hehehhe...

Gazza said...

haiza : umah lom settle lagi... nanti dah ok sume... ade rezeki... kiteorang wat makan2 kat umah.... ye...