My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, August 31, 2009

Monday, August 24, 2009

Selamat Berpuasa......


Selamat Berpuasa & Menyambut Bulan Ramadhan Al-Mubarak kepada semua geng2 blogger & rakan2 GCM.... serta seluruh umat Islam di seluruh dunia.... Semoga dengan berkat bulan yang baik ini... kita akan menjadi insan yang lebih baik...

Wednesday, August 12, 2009

Fajar....

Some moment matahari terbit waktu pagi kat kampung... @ Melaka....

Alahai Boboy...

Some pic kucin kesayangan aku, Boboy tengah tido... Macam2 gaya la die buat nak tunjukkan betapa seronoknya dia tido..... hehehe...

Kat tiang rumah...

Tido kat sini plak....

Pusing belah sini plak....

Aku pon tak faham macam mana Boboy boleh tido dengan gaya macam nih.... pelik sungguh.. Tapi yang pasti dia syok tido macam tu... hehe...

Monday, August 3, 2009

Selamat Pengantin Baru.... Radin Shah Izwan & Elmy Marina

Hari Ahad last weekend..., aku dan Liza pergi majlis kenduri kahwin member ex-SMAPK aku...Radin Shah Izwan kat Taman Tenaga (area Puchong). Lagi sorang member kiteroang yang berjaya menamatkan zaman bujang.. So rase2nye... member2 yang masih bujang tinggal beberapa kerat aje lagi.... hehehe... (wei korang kawen la cepat... jangan nanti sampai anak member2 kite dah kawen... korang tak kawen2 lagi... hahaha...)

Actually Radin jemput through Facebook aje... so, hanye berpandukan dari google map yang radin bagi dan direction sign yang teapt dan senang difahami... sampai jugak ke rumah Radin.. Plus nasib baik aku biase jugak area tu sebab pernah pergi rumah geng ex-SMAPK kiteorang Azhan yang jugak dekat2 situ...

So bile sampai (lebih kurang 1.30 tengahari).. nampak kereta dah banyak parking kat area nak masuk Taman Tenaga tu... so... ingatkan kereta dah banyak aku parking la kat situ jugak... Rupenye... area rumah radin tu... area bukit... hahaha... Kesian Liza yang tengah sarat pregnant (6 month) kene jalan sama mendaki ke rumah pengantin... BUuleh tahan la jugak berjalan mendaki dari tempat aku letak kereta.... hehehe...Sorry la... aku pon tak tau pasal tak pernah pergi ke rumah Radin before this.. Paling mencabar nak mendaki kat pintu gate rumah radin tu... nak ke khemah tetamu... Onthe way tu.., sempat terserempak dengan pengantin untuk berarak ke rumah... sempat jumpa dan bersalam dengan Radin.. Mase sampai tu.... terus aje makan... dah lapar kene mendaki... hehehe.. Then dah nak selesai makan baru nampak member2 ex-SMAPK lain datang... Yang sempat aku jumpe... Aizac, Amali, Azam, Safuan, Azman & wife serta 2 orang anak dieorang... Kojaez & wife serta anak dieorang... Geng perempuan yang datang pula... Wani, Yati, Zurina, & Zaidah (SKZ).. Around pukul 3... kiteorang sume bergerak pulang... so kalau ade lagi member2 datang lepas tu.... kiteorang tak sempat jumpe....

Kepada Radin & wife, Elmy Marina... Congratulation..., Selamat Pengantin Baru... semoga berbahagia & berkekalan hingga ke anak cucu... Terima kasih coz sudi jemput kiteorang ke majlis perkahwinan korang...

p/s : Next wedding in my schedule coming soon..... Amali (Oktober) & one of my 'adik' Pijot (Januari 2010)...

Here some pic yang sempat aku snap mase kat majlis kenduri Radin.....

Taman Tenaga...

Ready nak mendaki.. hehe..

Dan lagi....

The last one paling mencabar.. pengantin pon kene daki jugak.. haha....

Meja makan pengantin....

Pelamin....

Pengantin sedia untuk makan beradab....

Bacaan doa untuk pengantin....

Selamat Pengantin Baru... Radin Shah Izwan & Elmy Marina...

Azman (MGR) & family... + Zurina (Amoi)...

Yati & Wani...

Geng bujang lagi... (hahaha..), Amali, Azam & Safuan...

Aizac, Amali & Azam.....

Kojaez & family baru tiba.....

Kojaez & his daughter...

Azman (MGR) & family...

My wife, Liza join bergambar dengan geng perempuan ex-SMAPK... Yati, & Zaidah (SKZ) & Wani...

Gambar bersama pengantin.... Me, Azam, Amali, Kojaez, Aizac & Safuan.....

NEWCASTLE UNITED.... 2009 / 2010 season with Coca Cola Championship (CCC)...



Season baru EPL 2009 / 2010 dah nak start tak lame lagi... tapi sedih la skit pasal team favourite aku, Newcastle United yang memang aku sokong dari kecik dah tak de main dalam EPL lagi... pasal last season main teruk sangat sampai terpaksa relegate ke liga bawah yang sekarang nih dikenali sebagai Coca Cola Championship (CCC).... Tak EPL2 lagi dah kalau aku nak follow perkembangan team favourite aku nih...

So.. ape perkembangan dieorang untuk musim baru ni... bagi aku... sangat teruk. Masalah dalaman yang teruk yang dan macam2 masalah lain lagi yang masih belum dapat diselesaikan oleh pemilik Newcastle United sekarang, Mike Ashley yang telah berjaya men'jahanam'kan antara kelab terbesar dalan sejarah EPL. Ashley sepatutnye sudah menjual Newcastle lebih awal lalgi kerana tindakan beliau menlambat2kan proses ni... menyebabkan Newcastle 'stuck'. Segala urusan dan perancangan tergendala selagi Newcastle United tidak mendapat pemilik baru.... sedangkan sudah banyak pihak yang menyuarakan hasrat untuk membeli kelab ini, termasuk la satu khabar angin yang mengatakan bahawa sebuyah konsortium dari Malaysia pon nak beli kelab ni..

Tapi sampai sekarang Mike Ashley masih belum mahu melepaskan Newcastle United kepada pemilik baru... Keadaan ini menimbulkan banyak masalah, dan antara yang penting... Newcastle tiada manager yang sepatutnya menguruskan pemain2, urusan jual beli pemain dan kontrak pemain masih tak boleh dilakukan, perancangan & persediaan untuk menghadapi musim baru dgn CCC masih tergendala sedangkan pasukan lain sudah lame bersedia untuk musim baru ni. Kalu keadaan ni berlanjutan..., memang impian nak tengok Newcastle promote semula ke EPL mmg berkubur la... Semuanye tak kene semenjak Mike Ashley beli Newcastle....

Alan Shearer, antara nama yang disebut layak untuk isi jawatan manager Newcastle tapi dengan keadaan sekarang... Shearer tak mahu sain ape2 kontrak selagi Newcastle tak dapat pemilik baru.. Sekarang Newcastle hanya diuruskan oleh first team coach Chris Hughton.. Pemain2 pula... terutama pemain ternama pasti tak akan bermain dengan Newcastle United... hanya menunggu kontrak mereka habis... atau.. tunguu nak berpindah ke kelab lain... Newcastle pasti menanggung kerugian yang banyak dengan kehilangan pemain2 utama mereka yang bertaraf bintang.... Michael Owen telah menyebabkan Newcastle rugi lebih kurang 18 juta pound.. apabila kontraknya habis dan die telah pon berpindah ke Manchester United dengan F.O.C aje... Yang pasti lebih ramai pemain bintang lain akan mengikut jejak langkah Owen... Yang terbaru.. Obafemi Martins telah pun setuju berpindah ke Wolfsburg, kelab juara Liga German musim lepas. Pemain bintang lain seperti Mark Viduka, Damien Duff, Fabricio Coloccini, Sebastien Bassong, Joey Barton, Geremi, Kevin Nolan, Alan Smith, Jonas Gutierrez & Xisco.... confirm nak blah punye... Newcastle sure tak de budget nak bayar gaji dieorang yang tinggi2 belaka tu...

Walaupon Newcastle tak lagi main dalam EPL musim baru nih... that mean... kurang liputan untuk team favourite kau nihi... aku tetap follow perkembangan dieorg kat CCC... Harap2 dieorang ter'follow' nasib team yang pernah hebat dan sekarang jatuh teruk macam Leed United, Wimbledon, Nottingham Forest or Derby County... I still follow some of Newcastle friendly game... tapi result die not so good... so harap2...dengan preparation yang kelam-kabut ni... Newcastle dapat go through this season dengan baik... This weekend liga CCC akan bermula... dan Newcastle akan menghadapi team yang sama2 relegate dari EPL musim lepas, WBA....

Newcastle jersey for 2009 / 2010 season.., still maintain belang hitam putih tapi... second / away jersey... kaler kuning..???!!! Memang ramai kate kaler tu tak best langsung.... Plus kat lengan dah jersey keen pakai CCC punye logo.... huhuhu...

Newcastle 2009 / 2010 Home / First Jersey

Newcastle 2009 / 2010 Away / Second Jersey

I'm Back....


Hi geng..... sorry coz disappear quite long from this blog.... bukan ape.... just tak de mood dan masa untuk update my blog... biase la... nak kene tune up sikit kepala lepas kawen kan... hehehe... tak same macam masa bujang dulu... hahaha... Member blogger lain ramai yang tanye... aku dah pencen ber blogging ke...??? Hahahaha... tak de la... tak pencen lagi.... just... cool down sekejap (sekejap ape... dah dekat 5 bulan takde update.. hehehe).... Maybe today... the new beginning for GCM.... first new entry after silence about 5 month.... rindu jugak korang kat aku ye... hahahaha...

Anyway... tak nak cakap banyak la... Actually mmg banyak nak cover balik macam2 citer dalam blog nih... 3 bulan punye citer... hahaha.... tak pe la.... aku try slow2.... cover balik... I'm also already put new 3 column template for GCM... so more space for me to use... maybe more advertisement space for business member at the right column... hehehe...

So... TQ again to all member & geng yang still with GCM... I'M BACK..... NOW.... Hopefully i can keep back on track as soon as possible....