My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, November 17, 2009

Aisyah @ Melaka.....

4th day (Rabu, 11/11).... Liza & baby dah buleh discharge.. Aku start keje hari nih... paternity leave dapat 2 hari aje... tapi aku mintak cuti halfday hari tu... dan cuti terus 2 hari, Khamis dan Jumaat... untuk uruskan my wife Liza & baby untuk discharge dari hospital dan balik ke Melaka. Liza berpantang kat Melaka... Lucky on that day... kakak Liza, Kak Annie cuti untuk tolong ape yang patut semasa Liza & baby discharge.Really helpful coz Kak Annie dah ade 3 daugther so experience die manage and handle everything after deliver banyak membantu Liza. Thank you very much Kak Annie & we really appreciate it.

First day kat rumah, everything ok, Aisyah pon tak byk sgt 'meragam'.. cuma biase la... malam tu every 2 hour my wife kena bangun untuk breast feed Aisyah... Aku pon kene bangun untuk tolong Liza bangun & duduk pasal Liza still sakit & tak kuat untuk bangun sendiri... plus tolong tukar pampers Aisyah... tolong tepuk2 Aisyah supaya die tido... Baru dapat rase sekarang macam mane ade anak... hehehe... Macam member2 lain yang dah ade anak selalu cerita... walaupon penat tapi bila tengok muka anak kite tu... penat or rase susah or ngantuk tu sume akan hilang... Now, baru aku dapat rase 'feeling' tu sendiri....

Next day, sebelum balik ke Melaka... pagi tu aku pergi JPN Maluri untuk settlekan pendaftaran kelahiran dan nama untuk my baby... Seronok yang amat bila tengok surat beranak dengan nama my baby.. Aisyah Ardini binti.. my name... Wahaha.. Officially, I'm a father now... mean.. more responsibilty.., more thing to do... & more in everything laaaa... That a challange to be parent... but if my mum and other of my friend can.... so I & Liza also can too.... Hopefully me & Liza can be a good parent.... to Aisyah & Aisyah can be a good daugther to us...

Selesai urusan pendaftaran... Me, Liza, my baby & my mother in-law bertolak ke Melaka... Penuh kereta dengan barang2 yang dibawa balik Melaka.. Terpaksa drive slow & gentle pasal Liza still sakit, Aisyah pon elok aje tido sepanjang perjalanan ke Melaka... Plan untuk singgah kat my kampung, Brisu dulu... Ye la... moyang & nenek Aisyah satu lagi pon nak jugak tengok cucu & cicit dieorang... Sampai kat rumah Brisu... nenek dan mak dah tunggu... untuk sambut Aisyah.... On my side.. for my mom, Aisyah cucu no.2 dan for my datuk & nenek.. cicit no. 3... Seronok betol mak dan nenek dapat jumpe cucu & cicit baru dieorang nih....

Aisyah kat rumah nenek & moyang @ Brisu, Melaka....

Lebih kurang pukol 6 petang, baru kiteorang bertolak ke bandar Melaka... rumah my mom in-law dekat Bukit Serindit... So, Liza & baby akan ade kat Melaka maybe sampai next month... Everyweek aku kene balik Melaka lepas nih... nak tengok my wife & my baby....

Aisyah tido dalam kelambu yang Mummy belikan... ade gambar Pooh tido same... hehe..

Aisyah with Sponge Bob...

Zzzzz.....

Most of time... Aisyah tido... ye la kan... baby mesti banyak tido... hehehe...

No comments: