My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, November 9, 2009

My Baby Girl... Sunday, 8/11/2009....

Alhamdullillah.. akhirnye... my lovely wife Liza telah selamat melahirkan seorang bayi perempuan (3.3 kg), lebih kurang pukul 2.30 petang tadi di Hospital Pantai Ampang, Pandan Indah, Kuala Lumpur. So, 8/11/2009 will be the the greatest & happiest day of me & my wife life. I don't know what say actually... excited & happy... plus terharu bile dapat pegang baby tadi... .

The story... start from morning tadi... which is baby not expected keluar today... Sebab on Saturday tu, aku dah temankan my wife, Liza dah pergi buat check up coz baby dah overdue (last wednesday)... tapi still tak ade tanda baby nak kuar & my wife pon tak de rase betul2 sakit umtuk deliver... Liza buleh pergi kerja lagi dari wednesday tu sampai friday... So, Dr. Suhaimi, Gyne kat Hospital Pantai Ampang tu dah check.. and he give time until this wednesday, but Liza kene datang ke hospital everyday untuk CTG (cardiotocography) monitoring supaya doktor dapat pantau keadaan baby... Then pagi tadi lepas sarapan, lebih kurang dalam pukul 10... kiteorang pergi la ke hospital, bile nurse check CTG tu die kate.. from the graph.. baby not in good condition... so, die terus call doktor.. Bile Dr. Suhaimi sampai dan check Liza... die kate.. need immediately operation... pasal baby maybe dah ter'buang air' kat dalam... So.. no choice.. Liza terpaksa kene cesarean... Aku dengan tak ready ape barang pon... terus pergi settlekan admission Liza... pas tu pi tengok die balik kat labor room... Dr. Suhaimi tanye aku... mabuk darah tak..?? tak.. aku cakap... so die kate aku buleh teman kan liza kat dalam operating theater tu nanti... Jadi... aku kene la tukar baju sume then masuk sekali teman kan Liza untuk operation. Jadi.. dapat la aku follow & tengok dari mula sampai la baby kuar... really priceless moment & experience... bile dgr baby nangis.. Liza pon alhamdullillah... ok dan tak banyak masalah sepanjang proses operation tu.. Dari mula sampai selesai... aku sentiasa pegang tangan Liza dan sentiasa dekat dengan die... Aku sempat burak2 dengan sorang lagi doktor anesthetic specialist mase tu.. die banyak explain pasal bius epidural yang dieorang guna kan untuk operation tu... maybe die tak nak aku boring kot... Alhamdullillah... everything smooth... both mother and baby selamat, operation selesai lebih kurang pukul 4 ptg, aku terus tukar baju dan balik ke rumah untuk jemput my mother in-law dan ambil barang2 yang patut untuk Liza dan baby... then datang balik ke hospital untuk tengok Liza dan baby... iqamat kan my baby....

Letih jugak hari nih... but happy... betol la kawan yang dah ade anak cakap... bile tgk anak tu... hilang sume rase penat... Liza still sangat lemah lagi... dan ade vomit skit2... psl die tak sempat puasa untuk operation tadi... memang semuanye happen cepat aje.. pasal doctor nak baby selamat... To my wife... tahan la skit ye... besok should be better... I will always love u & be with u... Love my baby too...

Thank you very much to everybody for your wish & congrats... Thanks too kepada yang dah sempat datang melawat Liza tadi.., my sister in-law, Kak Annie & family.., opis mate Liza.., Ahirul & Eja... dan my best friends... Raja & Dell... (Thanks to Uncle Raja & Aunty Dell yang banyak amik gambar baby tadi... nanti jangan lupe copy untuk ayah & mummy baby ye...hehehe...) Nama baby dah ade beberapa pilihan... tapi still belom finalize lagi... nanti dah confirm nama baby... will be info to you all ok.... Tungguuuuuu....!!!!!!!

To my lovely baby girl.., semoga akan menjadi anak yang baik dan solehah... Ayah & Mummy will always love u...

Here some baby pics yang sempat ayah die snap kat hospital tadi.. (agak2 baby ikut rupe sape ye.. ayah ke mummy..??).





5 comments:

ja amran said...

uit bebeh, tahniah! ko amik video tak masa operation? giler priceless... best nya. mesti ko appreaciate liza lagi lepas ni kan... :D

tahniah!

Nuraizah@Yong said...

Congrats Gaza & Liza! Welcome to parenthood. Bertambah lar kawan Aira. Pastuh nanti Aira and your daughter boleh gang up and gi kat Harith and kata, "GIRLS ARE BETTER THAN BOYS!!!" Hahahahaha!

ja amran said...

on behalf of hazeem & harith, they beg to differ...

but as for me, aku agree...!! hahahaha!!!

weh koyong, ko jgn, nnt faiq kecik ati :D

amiechomel said...

so chomel anak sedara aku ni! congratssss! walaupun kak ja kata mcm muka kak liza, aku kata macam muka kau, gazza! mcm anak cina! and... kau tgk kak liza kena operate? wowwww! indahnya pengalaman itu!

Gazza said...

Ja & Yong : TQ TQ... korang jgn.... nanti ade antara kite yg berbesan plak nanti.... hahahaha...

Amie : TQ cikgu... tu dah mix muka ayah + mummy die la tu... part mata ikut ayah die la... mata kecik.. hehe..
masuk operating theater teman kan Liza... peeghh.. taktau nak cakap cam ne... baru tau... susah nye wife kite bersalin...