My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, November 10, 2009

My little princess...

2nd day... my little princess dah mula buka mata mase aku datang pagi tadi... My wife Liza pon dah nampak better skit dari semalam... Harap2... Liza & baby ok... & buleh balik ke rumah hari Rabu nanti....

Sejak dari semalam... ramai dah tanye2 ape nama baby girl kiteorang nih... At last me & my wife, Liza dah sama2 setuju dengan nama ni... So, our little princess.. name nye.. adalah.........

AISYAH ARDINI


Liza's mum & my mum (nenek2 Aisyah la...) pon suke name nih.. Biase la... orang2 tua mesti nak makna name tu yang baik2 dan elok2 kan... Dan Liza plak nak anak2 kiteorang nanti sume bermula dengan huruf 'A'.... Aku tak kisah.. asalkan maknanye elok....
Aisyah - hidup bahagia / nama isteri Rasullah...
Ardini - isteri yang menyayangi....
(reference dari 'Nama Mulia Bayi Islam')
Ayah & Mummy harap... semoga Aisyah Ardini akan jadi anak yang baik & solehah (ye sayang...)

Aisyah dah mula nampak ayah & mummy dia tadi (nmpk ke..??)... dah mula nampak 'gada2' die.. nak kene tepuk2... baru die nak tido... my wife try to breast feed her but she still refuse to 'minum'. Our friend Ja cakap... baby boy biasenya cepat aje... maybe baby girl lambat skit kot...

More pix of Aisyah Ardini mase kat hospital tadi...








Sejak dari semalam juga... ramai juga yang datang melawat my wife, Liza & baby kat hospital... Terima kasih bebanyak kerana sudi datang melawat & bawak present untuk Aisyah... Antara nya... my sis in-law, Kak Annie & family, my x-schoolmate, Raja & Dell, Wani with husband, geng2 officemate Sime Darby Liza, Ahirul & Eja (datang dengan anak dieorang... Arissa Damia... lebeh kurang 3 bulan... nanti buleh kawan dgn Aisyah..), Nurul & Ruzaimy, Qariha, Faeeza & Jillian... my x-officemate, Nina & husband, Shahril.. Liza x-schoolmate.. Aju & family

My mother in-law (purple) & my sis in-law, Kak Annie (black & red) & family...

My best friend, Raja with my baby, Aisyah...

Dell (wife Raja) tengah test nak angkat Aisyah...

Qariha, member Sime Darby Liza sedang tolong tidurkan Aisyah...

Antara member2 Sime Darby yang datang melawat Liza & baby... (from left) Qariha, Liza, Nurul, Jillian & Faeeza.....

Coz mase Nina & husband die datang melawat... aku tak de kat hospital... so tak sempat nak jumpe dieorang... Anyway thanks very2 much to Nina & hubby for 'besar punye' hamper for baby... (nanti time ko plak bersalin Nina..., aku bagi 'lagi besar punye' baby hamper....)

No comments: