My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 31, 2009

Welcome 2010.... Goodbye 2009....


Salam tahun baru 2010 dari GCM kepada semua... Walaupon macam2 yang telah terjadi pada tahun ini... 2009 antara tahun yang paling bermakna for me... I'm get married early of this year & get cute baby girl at the end of the year... So, hopefully... 2010 akan menjadi tahun yang lebih baik untuk kami sekeluarga.... New year... new stories... new challenge... Semoga kita semua dapat mengharungi tahun 2010 ini dengan baik, berazam untuk lebih berusaha dan dimurahkan rezeki....

p/s : antara yang best & can't miss pd 2010... WORLD CUP 2010 @ South Africa.... .


Tuesday, December 8, 2009

Orang Arab Cakap Melayu Dialek Kelantan....


Actually... dah lame aku tengok vidclip ni... tapi rase nak share dgn GCM geng... mane tau ade yang tak tengok lagi.. hehe.. Ustaz Mohamad Abdul Aziz dari Mesir ni... pandai cakap Melayu macam orang Kelantan... Rasenye, citer pasal die pernah kuar kat TV3... rancangan ape aku tak ingat laa... Awal2 aku tengok.. memang gelak tak hengat.... tapi at the same time rase kagum plak pasal die cakap tak de slang langsung.. fasih betol la... hebat betol pak arab nih... Siap ade part dia citer pasal mat rempit kat Malaysia plak... hahahaha... Aku sendiri pon... kalau nak cakap Kelantan pon tak betol... kekadang ter'campur' dengan slang Ganu... hahaha.. tu pon tah betul ntah tidak... Macam die cakap la... kalau nak belajar cakap arab.. kene la makan makanan arab... tengok macam die... budu pon die buleh makan (aku sendiri tak makan budu.. hahaha..) sebab tu buleh cakap macam orang Kelantan... hehehe.. 'Kecek'.. 'Kecek'....

Thursday, December 3, 2009

Baby Aisyah with snow cap...

Aisyah first time pakai snow cap.. actually... die tak baper suke pakai... rimas die... panas kot... maybe baru lagi... lame2 & selalu pakaikan... ok la nanti... kot... hehehe... Aisyah kalau tido plak.. suke betol la buat gaya angkat sebelah tangan die tu.... hehehe...

Aben.... Aben.... Bye bye my kitten...


Aben... anak kucing yang aku dan Liza selamatkan kat area rumah kiteorang 2 bulan lepas... mase baru lepas hujan... sian die basah kuyup + kotor... As usual, Liza mane boleh tgk anak kucing terbiar macam tu.... pujuk aku amik anak kucing tu bawak balik... So.., bile dah bawak balik... bagi makan... mandikan... Aku plak gatal bg nama kat anak kucin nih... Aben.. Lame2... rase sayang la plak bile dah bagi nama... Aben nih plak... anak kucing yang sangat playful... die tau main aje... sampai la kiteorang tido.... hahahaha... letih melayan..


Masalah nye... mak aku dan mak mentua aku dah pesan... nanti dah ade anak... jangan la bela kucing lagi....Hmmm... cam ne la aku nak buat nih... sape nak amik Aben nih...?? At last balik raya hari tu... pakcik & makcik aku tanya.. ade tak kucing... anak2 dieorang nak bela kucing... Hahaha... elok sangat la tu... Anak dieorang pon suka dengan Aben... so aku dan Liza decide bagi la Aben kat anak2 pakcik... Malam semalam aku hantar Aben ke rumah pakcik kat Kajang... sedih gak.. ye la..dah sayang kan... Lagi pon.. sekarang aku sorang kat rumah... Aben la yang temankan aku... Sekarang dah tak de lagi anak kucing yang aktif dan bermain sepanjang mase kat rumah aku.... tak de lagi anak kucing yang suke gigit2 kaki aku... tak de lagi anak kucing yang setia menemankan aku buat keje... huhuhu... Tak pe la... kalau rindu kat Aben... buleh pi tengok kat rumah pakcik & makcik.. Lagi pon.., nanti next month Liza & baby dah nak balik ke sini... so tak de la mak aku & MIL aku bising lagi pasal kucing kat rumah kiteorang lagi...


So.., bye bye Aben... better Aben dok sane... rumah bertanah dan luas... Anak2 pakcik aku pon.. excited sungguh dapat Aben... sure dieorang akan jaga Aben baik2....

Alahai Amon......


Gaya tido one of my kucing, Amon kat kampung.. hahaha... Amon nih memang cukup suka tido macam nih... tak tau la apsal... Kiteorang gelakkan die pon... die buat tak kisah aje.... die tetap tido cam tu jugak... hehe... Lagi satu, Amon nih pantang dipanggil nama die... mesti die menyahut nye.... Amon... Amon... Miaaawwww....!!!.

Wednesday, December 2, 2009

60000...??!!!

Pic ODO meter kereta aku before balik cuti raya haji last week.... Already reach 60,000 km less then 3 year.. Hhmm.. jauh jugak kereta aku dah berjalan rupanye... hehehe... 60,000 km jugak mean... all warranty pada kereta aku dah abishhh... so lepas nih kalau ade sparepart nak kene ganti... kene bayar sendiri laa..... hehehe.. Anyway nice timing time tu kan.... pukul 10:10... 60,000....