My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Thursday, December 3, 2009

Aben.... Aben.... Bye bye my kitten...


Aben... anak kucing yang aku dan Liza selamatkan kat area rumah kiteorang 2 bulan lepas... mase baru lepas hujan... sian die basah kuyup + kotor... As usual, Liza mane boleh tgk anak kucing terbiar macam tu.... pujuk aku amik anak kucing tu bawak balik... So.., bile dah bawak balik... bagi makan... mandikan... Aku plak gatal bg nama kat anak kucin nih... Aben.. Lame2... rase sayang la plak bile dah bagi nama... Aben nih plak... anak kucing yang sangat playful... die tau main aje... sampai la kiteorang tido.... hahahaha... letih melayan..


Masalah nye... mak aku dan mak mentua aku dah pesan... nanti dah ade anak... jangan la bela kucing lagi....Hmmm... cam ne la aku nak buat nih... sape nak amik Aben nih...?? At last balik raya hari tu... pakcik & makcik aku tanya.. ade tak kucing... anak2 dieorang nak bela kucing... Hahaha... elok sangat la tu... Anak dieorang pon suka dengan Aben... so aku dan Liza decide bagi la Aben kat anak2 pakcik... Malam semalam aku hantar Aben ke rumah pakcik kat Kajang... sedih gak.. ye la..dah sayang kan... Lagi pon.. sekarang aku sorang kat rumah... Aben la yang temankan aku... Sekarang dah tak de lagi anak kucing yang aktif dan bermain sepanjang mase kat rumah aku.... tak de lagi anak kucing yang suke gigit2 kaki aku... tak de lagi anak kucing yang setia menemankan aku buat keje... huhuhu... Tak pe la... kalau rindu kat Aben... buleh pi tengok kat rumah pakcik & makcik.. Lagi pon.., nanti next month Liza & baby dah nak balik ke sini... so tak de la mak aku & MIL aku bising lagi pasal kucing kat rumah kiteorang lagi...


So.., bye bye Aben... better Aben dok sane... rumah bertanah dan luas... Anak2 pakcik aku pon.. excited sungguh dapat Aben... sure dieorang akan jaga Aben baik2....

1 comment:

ja amran said...

alaaa cian aben...