My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, December 8, 2009

Orang Arab Cakap Melayu Dialek Kelantan....


Actually... dah lame aku tengok vidclip ni... tapi rase nak share dgn GCM geng... mane tau ade yang tak tengok lagi.. hehe.. Ustaz Mohamad Abdul Aziz dari Mesir ni... pandai cakap Melayu macam orang Kelantan... Rasenye, citer pasal die pernah kuar kat TV3... rancangan ape aku tak ingat laa... Awal2 aku tengok.. memang gelak tak hengat.... tapi at the same time rase kagum plak pasal die cakap tak de slang langsung.. fasih betol la... hebat betol pak arab nih... Siap ade part dia citer pasal mat rempit kat Malaysia plak... hahahaha... Aku sendiri pon... kalau nak cakap Kelantan pon tak betol... kekadang ter'campur' dengan slang Ganu... hahaha.. tu pon tah betul ntah tidak... Macam die cakap la... kalau nak belajar cakap arab.. kene la makan makanan arab... tengok macam die... budu pon die buleh makan (aku sendiri tak makan budu.. hahaha..) sebab tu buleh cakap macam orang Kelantan... hehehe.. 'Kecek'.. 'Kecek'....

4 comments:

ja amran said...

kecek ye.... fuhh... betul ke ni gazo?

terer la mat arab tu, kagum tul...

Gazza said...

betol la... takkan die tipu pulop...
apsal.. ko tengok pon tak caya ke..?? hahaha...
kecek.. kecek...

asrul mohd salleh said...

Sape ada no tipon ustaz ni..saya nk jemput dia bg ceramah..sila sms pada sata..0177007220

asrul mohd salleh said...

Sape ada no tipon ustaz ni..saya nk jemput dia bg ceramah..sila sms pada sata..0177007220