My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, February 22, 2010

My Baby Aisyah... already 3 month...

My baby Aisyah already 3 month now..., Sekejap aje rasenye... Aisyah dah semakin membesar... dukung sekejap aje... tangan dah mula lenguh... hehehe... but ape2 pon seronok dpt tengok Aisyah grow up... Now, die dah pandai senyum dan ketawa bile diagah... dah pandai nak berburak dgn orang... hehehe... biase la kan baby start make their own sound... aku mmg suke melayan kalu die nak ber'burak'... kekadang sampai me & my wife tergelak melayan Aisyah bercakap... hehe...

Aisyah nih.. memang suke melekat dengan mummy dan ayah die... kalau keluar pergi mane2 sekarang... malas nak bawak stroller dah... pasal Aisyah bukan suke pon duduk dlm stroller tu... sure die menangis punye... Die lagi suke ayah or mummy dukung... (usually ayah la dukung... coz mummy tak larat nak dukung lame2... hehehe....) So before2 this dah kene... terpaksa dukung Aisyah dan tolak stroller kosong... hehe.. maybe Aisyah dah besar skit nanti... baru buleh guna stroller tu semula....


Aisyah tidur pon agak senang... tak payah guna buai... setakat nih.. me & my wife still bertahan tak mau guna buai... Just dukung die dalam 15 - 20 minit.. goyang2 skit... die akan tidur... dah buleh letak... Aisyah tidur mesti meniarap... coz kalau tido terlentang die tak nyenyak... kejap2 terkejut.. so sekajap aje la die tidor nanti....

Lately ni.., my wife agak risau psl Aisyah selsema tak baik2 lagi dah hampir sebulan... Nasib baik demam dan batuk tak de... But for me... biase la selsema tu lambat sikit baik coz time kiteorang keje.., Aisyah kat nursery... plus environment kat KL nih... org dewasa pon kekadang susah nak baik dari demam.... Just got new medicine from doctor.., so harap2... ubat kali nih ok & Aisyah will getting better...


Here some Aisyah pic around 2 - 3 month.... To Aisyah... mummy & ayah always love u....

Aisyah with topi.... mummy memang suke pakaikan die topi bile nak keluar ke mana2...

Aisyah in blue... make some funny face... hehehe...

Aisyah & mummy @ Secret Recipe...

Aisyah in pink.... smile & sleepy... hehe... + seseme...

3 comments:

Nuraizah@Yong said...

Wahhh...dah big girl Aisyah nih! Dah brapa kg?

Bagus le dia tido meniarap. Kurang kembung, kalau dia muntah pun tak tersedak, kurang terkejut and nanti blakang kepala dia bulat.

As for stroller tuh, aku advise ko train le duduk dalam stroller/baby car seat sejak dia kecik. Experience aku masa Faiq dulu mmg dukung je sebab takmo duduk dalam stroller/car seat. Bila dia dah besar and dah pandai mengamuk, payah nak train and dia akan demand nak didukung. Masa kecik2 ok le berdukung..kalau dah masuk 1+ tahun and dia dah start berat..memang penat!

Bab selsema/batuk tuh memang kena banyak sabar. Kalau duduk kat nursery mmg gitu. faiq dulu pun selsema/batuk tuh cam dah jadi biasa. Minggu nih dia sakit, bila dia nak baik orang lain plak sakit..so it's like a cycle. Tiap2 bulan mesti gi klinik. Lagipun immune system diaorg bellum kuat lagi..

Hehehe..nih le 'package' parenting. But nothing beats the joy of seeing your child grow up in front of ur eyes! Balik keje penat tapi bila tengok anak ko senyum time ko jemput dia kat nursery...PRICELESS!

zulkbo said...

salam Gazza..
wah comelnya baby Aishah tu yek
nam pun sedap..

cik puan daun said...

waahhhhh cutenya aisyahhh!!! comel sangat bila pakai topi.. :)