My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Monday, January 25, 2010

Weekend & Hospital.....

This Sunday..., my wife dah booking time untuk pergi 2 hospital... bukan untuk rawatan... tapi nak melawat someone... Aku OK aje... since tak de ape2 plan pon... So, first destination... Hospital Universiti Malaya kat Petaling Jaya... melawat member Liza mase die belajar kat IPB dulu.... Actually... melawat org kat hospital mesti la agak sedih... ye la melawat orang yg sakit... Member Liza nih... just dapat tahu yang die sakit baru2 nih... quite serius penyakit nye... leukimia.. hhmmm... sekarang nih... macam buleh terjadikan... anytime aje... semoga tuhan lindungi diri ku dan keluarga ku ini dari sebarang perkara2 yang tidak diingini.....

So.., sampai sane..sesat sikit nak mencari jalan masuk ke bangunan hospital pasal sebahagian kawasan hospital sedang dalam pembinaan untuk bangunan baru.... Then, sampai kat wad..., hanye Liza sorang aje dapat masuk untuk jumpa member die tu... Aku kene tunggu kat luar wad... pasal Aisyah kiteorang bawak sekali... so, baby tak buleh masuk.... aku la yang jaga Aisyah sementara Liza pergi melawat member die tu... Agak lame la jugak... Liza jumpe member die tu... aku & Aisyah tunggu aje la kat waiting area.....

Pusat Perubatan Universiti Malaya a.k.a Hospital Universiti @ Petaling Jaya....

Wad Onkologi, Hospital Universiti....

Pintu masuk ke Wad Perubatan Onkologi...

Tanda amaran kat pintu masuk wad... kanak2 bawah 12 tahun tak leh masuk....

Lepas tu..., kiteorang bergerak pulak ke Institut Jantung Negara (IJN)... kat Jalan Tun Razak.., kali nih nak melawat ayah Rubi.. Rubi nih.. one of member x-MGHS Liza mase sekolah dulu... lagipon parent Rubi very close plak dengan my MIL.... so.., kire mewakilkan la untuk my MIL pergi melawat.... Actually ayah Rubi akan menjalani pembedahan 'bypass' esoknya... Sampai kat sane... kiteorang selamba aje bawak Aisyah naik ke atas dan masuk ke wad... yelah... apsal tak de orang bgtau pon tak buleh... hehehe... Sebenarnye tau... tapi saje buat2 tak tau.... So.., sempat la jumpe parent Rubi.., then lepas tu... aku bawak Aisyah turun ke bawah... dok tunggu kat lobby....

Actually... ni first time aku pergi bangunan baru IJN nih... memang agak cantik tempat die... dan sumenye baru2 belaka.... Lame la jugak aku & baby Aisyah kat lobby tu.... Sementara menunggu my wife, Liza turun... dan sambil melayan Aisyah... dapat la tengok macam kerenah orang yang datang.... Kat lobby tu actually... ramai bebudak dok main2... Yelah.. kan bebudak bawah 12 tahun tak dibenarkan naik ke wad untuk melawat... so kebanyakan parent tunggu la dengan anak2.. kat area lobby tu..sementara yg lain pergi ke atas melawat... So, bebudak tu dah ramai2, faham aje la kan... dah jadi macam taman permainan kanak2... riuh rendah.., lari sana sini..., lompat2.... haha.. (nasib baik Aisyah kecik lagi... kalau tak mau die pon join sekali bebudak tu.. hehe..) Hingga kan orang yang keje kat front table tu terpaksa marah bebudak tu supaya dok diam2... Bebudak tu sume kejap aje diam.. lepas tu dieorang main balik... hahaha... Bagi aku, sepatutnya, IJN sediakan satu tempat untuk kanak2 nih menunggu... macam nursery ke.. or play room ke.. playground ke... kan.. Yelah.. bebudak... takkan dieorang nak duduk diam... lebeh2 lagi dah ramai2 cam tu... faham2 aje la bile dieorang dah jumpe geng sebaya... Bile keadaan jadi cam tu... hilang la jugak imej eksklusif IJN... So.., IJN... bak kate Nabil Raja Lawak.... Lu fikir la sendiri... hahaha... (tak pasal2 aku plak yang sibuk pasal IJN.... tapi bagi pendapat ape salahnye kan.... kite rakyat yang prihatin... hehe..) Sambil2 melayan tengok bebudak2 tu dok main2, my wife pon turun... Aisyah pon dah start gelisah... biase la... dah nak minum..

New IJN building @ Jalan Tun Razak....

Walkway from lift to main lobby @ IJN.....


IJN main lobby....

So... to member Liza.. (sorry.. lupe la name die) semoga tabah menghadapi segala dugaan hidup ini... insyaAllah... kite manusia berusaha dan tawakal serta mengharapkan yang terbaik... setiap ape yang jadi itu ade hikmah nye... dan kepada ayah Rubi.. semoga selamat menjalani pembedahan 'bypass' tu nanti...

No comments: