My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, March 2, 2010

Lunch @ Restoran Mohd Chan Abdullah, Melawati....

My wife & MIL memang agak cerewet sikit bab makan nih... Kalau makan kat luar mesti nak ke tempat yang makanan nya agak sedap (bg dieorang la... aku tak kisah sangat bab makan nih... hehe..). Restoran nih dah lame aku perasan... coz kiteorang selalu pergi ke rumah member kiteorang, Ja & Blong ka area nih... kalau keluar minum2 biasenye pergi ke Bangi Kopitiam, Melawati... Jalan nak ke sana kekadang memang lalu depan restoran ni... but tak pernah terfikir nak try makan kat situ...

Nak dijadikan cerita... mase my MIL dtg dok kat rumah aku... kiteorang nak keluar untuk lunch but tak tau nak pergi ke mana coz mostly tempat makan dekat area rumah aku kat Pandan Indah MIL aku kate biase aje... tak de yang special... So.. aku dok fikir.. mane la nak bawak MIL & Liza makan... teringat kat Restoran Makanan Cina Muslim : Mohd Chan Abdullah kat Melawati... Aku tanye dieorang nak try kat tempat tu ke tidak... dieorang kate ok... lagipon.. My MIL & wife memang suke makanan chinese style nih... So.., sampai sane... my wife & MIL pon order la macam2... yelah... memang time lunch + lapar kan.. hehe.. Aku tak kisah sangat pon ape yang dieorg order... ikut aje ape dieorang nak makan... aku lebh sibuk melayan anak aku Aisyah time tu...

So.., nak dijadikan cerita..., my MIL & wife.. suka plak makanan2 kat situ... sedap katenye... air die pon best... my MIL & wife suke air kedondong asam boi... Rasenye susah gak nak carik kat tempat lain... Ikan siakap stim memang best + mabeles... Kalau korang nak tengok menu die... try check website restoran ni.. Aku pon bukan ingat sume menunye....

Some view Restoran Mohd Chan Abdullah @ Melawati....


Sekarang nih..., biase nye every month my wife akan ajak makan sekali dua kat sini... biase nye pergi time lunch laa... Bagi aku... walaupon agak mahal makan kat sini... tapi berbaloi la... pasal makanan die memang best... puas hati.. Some pic kat atas nih, masa pergi makan kat sane beberapa minggu yang lepas... air ribena laici.., nasi goreng seafood.., 'shark fin soup' (actually bukan fin betul pon... rase die aje macam sup shark fin) dan ade dua tiga lauk nye lagi aku tak ingat namenye.. Kalau korang suke makanan chinese style... buleh la try makan kat sini... Restoran Mohd Chan Abdullah ni ade 5 cawangan, Melawati, Wangsa Maju (dekat NZ), Bandar Baru Bangi (dekat Hospital Pakar An-Nur), Dataran Glomac Kelana Jaya & Bukit Beruntung.....

4 comments:

Anonymous said...

I entirely disagree.

Visit my web site ... tips on how to stop Premature ejaculation naturally

Anonymous said...

Thank you for such as our race inside your publish!



Visit my blog post Diet to build muscle after 50

Anonymous said...

Can any woman experienced breast shrinkage
. Because i've utilised this i've noticed wrinkles more than my breasts and that tends to make me,concerned
make sure you anybody aid me with this

My homepage ... weight loss surgery books

Anonymous said...

Olive oil is my basic "go to" oil inside the kitchen, but for something far more than medium heat it
really is coconut oil or animal excess fat.

Feel free to visit my page - Metabolic Cooking 2.0