My Little Princess....

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Tuesday, July 29, 2008

My first 3D exterior perspective view....

Teringat balik first2 aku buat 3D exterior perspective view... aku buat Air Terminal baru kat Pulau Redang. Before that..., aku byk buat untuk perspective view interior design. So banyak jugak aku kene belajar untuk setting rendering exterior view.., which is agak berbeza dgn setting interior. So.., ini lah hasilnya (tak de la cantik sangat... hehehe).., itu pon banyak dari tunjuk ajar bro. Khairul (senior designer kat tempat aku keje...) especially untuk touch up view (guna Photoshop) untuk jadikan scene lebih realistik dengan lanskap, orang, background, awan & langit dan lain-lain. Contohnya.., view yang first, asalnya macam ni aje rupanya after rendering process..


Lepas tu bile dah touch up, jadi cam ni.... hehehe...



So.., yang ni 2 scene lagi yang dah siap touch up... ini la hasilnya...



Actually.., until now banyak lagi aku perlu belajar untuk dapatkan hasil rendering dah touch up yang lebih menarik. So, until now still in progress untuk improve hasil kerja aku.. Hopefully boleh share dengan korang sume ape yang aku dah buat...